KINA SE SVE VIŠE POVLAČI: Ulaganja u američke obveznice značajno smanjena

Novosti online

27. 04. 2024. u 14:03

KINA je tokom prošle godine prodala više od 74 milijarde dolara u američkim obveznicima, pokazali su novi podaci Ministarstva finansija.

КИНА СЕ СВЕ ВИШЕ ПОВЛАЧИ: Улагања у америчке обвезнице значајно смањена

Foto: AP

Kina je smanjila svoja ulaganja u obveznice sa 849 milijardi dolara na 775 milijardi dolara između početka drugog kvartala 2023. i drugog kvartala 2024. godine, dostigavši najniže vrednosti od 2009.

Novi podaci objavljeni su u trenutku kada je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da su Rusija i Kina - članice BRIKS-a - skoro potpuno prestale da koriste dolar u međusobnoj trgovini.

Prema njegovim rečima, više od 90 odsto trgovinske razmene između zemalja sada se obavlja u njihovim nacionalnim valutama, pri čemu se njihova ekonomska saradnja ubrzava "uprkos upornim pokušajima zapadnih zemalja da to spreče", navodi Blumberg.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: TALIBANI NA DELU: Pogledajte kako se u Avganistanu uništava alkohol i droga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!