POTPREDSEDNIK VLADE ALEKSANDAR VULIN: Ako u EU ima mesta za naslednike NDH, kako može da bude mesta za Srbiju naslednicu antifašista?

Novosti online

21. 05. 2024. u 20:04

MINISTAR Aleksandar Vulin reagovao je na povampiranje ustaštva u Hrvatskoj koje predvode ministri na ceremoniji u streljanim zločincima u Macelju.

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ АЛЕКСАНДАР ВУЛИН: Ако у ЕУ има места за наследнике НДХ, како може да буде места за Србију наследницу антифашиста?

Foto Ministarstvo odbrane

-Ministar odbrane i ministar spoljnih poslova Vlade Hrvatske očišćene od Srba, odali su počast streljanim ustašama u Macelju. Uz misu za upokojene i ustaške zastave, članovi Vlade Republike Hrvatske naslednice NDH, poklonili su se grobovima svojih uzora. Republika Hrvatska je članica Evropske unije koju vode moderne ustaše, a čija vlada je bez protesta EU formirana uz uslov da Srbi ne smeju ni da je podrže. Ako u EU ima mesta za naslednike NDH, kako može da bude mesta za Srbiju naslednicu antifašista? Ako u EU ima mesta za ustaše, kako može biti mesta za Srbe? Ako za streljane ustaše može da se služi misa, kako onda u Hrvatskoj mogu da budu iskrene molitve za duše poklane dece u Jasenovcu? Srbi, šta vama nije jasno?", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagujući na to što su članovi Vlade Republike Hrvatske u Macelju odali poštu streljanim ustašama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)