VUČIĆ SA PREDSTAVNIKOM UAE: Usvajanje ove rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija, dubokih podela i otvaranja starih rana

Novosti online

21. 05. 2024. u 17:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa stalnim predstavnikom UAE u UN i obavestio ga o svim implikacijama usvajanja rezolucije o Srebrenici.

ВУЧИЋ СА ПРЕДСТАВНИКОМ УАЕ: Усвајање ове резолуције о Сребреници довело би до нових тензија, дубоких подела и отварања старих рана

Foto Instagram/buducnostsrbijeav

Sa stalnim predstavnikom #UAE Muhamedom Abušahabom o predstojećoj sednici GS UN i svim implikacijama eventualnog usvajanja nametnute rezolucije o Srebrenici.


Ukazao sam na opasan presedan i motive za njeno pokretanje u trenutnom geopolitičkom kontekstu, ali i na skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja.

Posebno sam naglasio da je Srbija, za razliku od drugih strana koje su učestvovale u sukobima u bivšoj Jugoslaviju, uvek pokazivala iskren pijetet prema svim žrtvama, uz spremnost da se suoči sa istorijskim događajima u cilju stvaranja zdravih osnova za pomirenje i saradnju, kao i očuvanje teško stečenog mira u regionu.

Istakao sam da bi usvajanje ove rezolucije dovelo do novih tenzija, dubokih podela i otvaranja starih rana svih naroda koji su stradali na tim područjima, ali i u mnogim zemljama širom sveta. U tom smislu, ponovio sam da #UAE, kao zemlja koja je čvrsto posvećena promociji mira, pomirenja i povezivanja, predstavlja primer diplomatske razboritosti, koja je svima nama danas potrebna više nego ikada pre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)