VUČEVIĆ SA AMBASADORKOM KONRAD: Partnerstvo sa Nemačkom od izuzetnog značaja

M.St.

21. 05. 2024. u 14:57

PREDSEDNIK Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad o aktuelnim bezbednosnim temama i saradnji dveju zemalja u oblastima od zajedničkog interesa, naglašavajući zabrinutost zbog položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

ВУЧЕВИЋ СА АМБАСАДОРКОМ КОНРАД: Партнерство са Немачком од изузетног значаја

Foto: Printscreen/TV Pink

Vučević je istakao da je partnerstvo sa Nemačkom od izuzetnog značaja i da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje bilateralne saradnje, saopštio je Kabinet predsednika Vlade.

- Nemačka je najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, a veliki potencijal i prostor za oblikovanje te saradnje postoji pre svega u ekonomskim aspektima i povećanju nemačkih investicija koje imaju značajan udeo u srpskoj ekonomiji - istakao je Vučević.

Vučević je naglasio da je strateško opredeljenje nove vlade, uprkos svim izazovima, nastavak vođenja odgovorne politike mira i stabilnosti u regionu i posvećenost poštovanju međunarodnog prava i ostvarenju strateškog cilja - ulaska u Evropsku uniju (EU).

Vučević je istakao da je stabilnost Zapadnog Balkana ključna i izrazio duboku zabrinutost zbog položaja srpskog naroda i aktuelne situacije u južnoj srpskoj pokrajini.

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad čestitala je Vučeviću imonovanje na novu dužnost i zahvalila se na prijemu, ističući opredeljenje Savezne Republike Nemačke za unapređenje sveukupne saradnje dveju zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića