"OVO NIJE U INTERESU NI GRČKOG, NI SRPSKOG NARODA" Đurić odgovorio Dori Bakojani: Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja (FOTO)

Novosti online

01. 05. 2024. u 17:55

MINISTAR spoljnih poslova, Marko Đurić, oglasio se na svom Tviter nalogu gde je odgovorio Dori Bakojani koja na sve moguće načine pokušava da izbeli očigledne prekršaje Aljbina Kurtija nakon čega je preduzela još jedan sraman korak.

ОВО НИЈЕ У ИНTЕРЕСУ НИ ГРЧКОГ, НИ СРПСКОГ НАРОДА Ђурић одговорио Дори Бакојани: Подршка чланству Куртијеве владе је срамна мрља  (ФОТО)

Foto Privatna arhiva

- U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko izbeli svoje potpuno nepoštovanje očiglednih prekršaja Kurtijevog režima, Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak.

Prestupi za koje se pretvara da ne vidi, uprkos njenih 300 poseta regionu, ne uključuju samo formalne obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma i Ohridskih pregovora, već, što je još važnije, osnovna ljudska, politička i ekonomska prava Srba na Kosovu*. Ona sada navodi da ni od jednog kandidata za članstvo u Savetu Evrope nikada nije traženo da ispuni toliko kriterijuma kao od Kurtijevog režima.

Zaista bih voleo da znam, ako je moguće, koji su tačno oni kriterijumi na osnovu kojih ona sada podržava članstvo Kurtijeve etnonacionalističke vlade u Savetu Evrope. Da li je to 11-mesečna potpuna zabrana ulaska srpske robe na Kosovo*? Da li je to nezakonita zabrana korišćenja srpskog dinara, što dovodi do toga da bolnice u sredinama sa srpskom većinom nemaju lekove i sanitet, a doktori, medicinske sestre i majke ne primaju plate, negu dece ili penzije? Da li su to kriterijumi možda vansudska hapšenja (koju su više puta javno pominjali Žozep Borel i drugi zvaničnici EU i SAD), ili je u pitanju brutalno ugnjetavanje kojem su kosovski Srbi svakodnevno izloženi?

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja koja se ne može opravdati. Ono za koje sam duboko uveren nije u interesu ni grčkog ni srpskog naroda - istakao je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (6)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi