PROŠLE GODINE BILI U LIGI JEDAN, A SADA NADOMAK PREMIJER LIGE: Neverovatna priča ''traktorista'' koje su pribrale simpatije širom Engleske

V.M.

30. 04. 2024. u 09:15

U zaostaloj utakmici 44. kola enlgeskog Čempionšipa Koventri će ugostiti Ipsvič koji se bori za direktan plasman u Premijer ligu (21:00).

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ БИЛИ У ЛИГИ ЈЕДАН, А САДА НАДОМАК ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Невероватна прича тракториста које су прибрале симпатије широм Енглеске

FOTO: Profimedia

Ispvič je zasigurno najprijatnije iznenađenje Čempionšipa ove sezone i nekadašnji osvajač Kupa Uefa završnicu sezone dočekuje na trećem mestu, sa izlgednom šansom da se domogne drugog koje bi značilo promociju u Premijer ligu iz koje su ispali davne 2001. godine.

''Traktoristi'' igraju odličan fudbal tokom čitave kampanje, ali kao da se uplašili povratka u elitu jer su na poslednjih pet utakmica ostvarili samo jedan trijumf, i to prvog aprila, tako da gotovo mesec dana ne znaju za trijumf.

Ipak, na njihovu sreću ništa bolje ne igra ni Lids koji je pre par dana ''demoliran'' od strane KPR-a (4:0) i na taj način je otvorio vrata Ipsviču da ga pretekne na tabeli.

Pomenuti timovi su izjednačeni po broju osvojenih bodova i Lids je ispred zbog bolje gol-razlike, ali vredi napomenuti da je odigrao meč više od izabranika Kirana Mekene kojima je i bod danas dovoljan da poslednje kolo dočekaju na drugoj poziciji.

Što se tiče večerašnjeg rivala Ispviča, Koventrija, on je miran u završnici sezone i nema za šta da se bori jer ovo kolo dočekuje na devetoj poziciji bez ikakvih šansa da se domogne plej-ofa.

''Nebeskoplavi'' su igrali dobro u drugom delu sezone, ali u pogrešno vreme su ušli u kontraritam i na minule četiri utakmice sakupili su samo jedan bod koji su osvojili proteklog vikenda protiv Blekburna (0:0).

Ipsvič je u prvom delu sezone savladao Koventri sa 2:1, a mi očekujemo da to ponovo učini i tako napravi enorman korak ka drugoj uzastopnoj promociji pošto je prošle sezone bio član Lige jedan.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!