"BEZ MUKE DO NAUKE": Žitorađi po deveti put

J. Ć.

17. 05. 2024. u 09:15

Festival nauke "Bez muke do nauke" je organizovan po deveti put u Srednjoj školi Žitorađa.

БЕЗ МУКЕ ДО НАУКЕ: Житорађи по девети пут

J. Ć.

Festival je ove godine imao nešto drugačiju organizaciju gde su pored štandova koje su izlagali fakulteti, Farmaceutski fakultet Novi Sad, PMF Niš, Mašinski fakultet Niš, Visoka škola vaspitači i tehničkih nauka,  Akademija južna Srbija Leskovac, Tehnološki Leskovac, Akademija južna Srbija Prokuplje, Singidunum, Metropolitan, Tehnički fakultet Bor, Fakultet sporta i fizičke kulture Niš, uzeli učešće i startap kompanija "Bihold" i Naučno tehnološki park u Nišu.

-Ono što je bila novina je takmičenje "Moj prvi preduzetnički korak" koje organizuje ova škola pri čemu razvija preduzetnički duh kod dece. Na ovom takmičenju je ove godine svoje inovativne proizvode prikazalo 15 učeničkih kompanija iz Nišavskog i Topličkog okruga - kaže direktorka ove škole u Žitorađi koja je bila domaćin događaja Milica Andrejev.

Prisutni su bili i oni najmlađi koje ova škola podstiče da razviju ljubav prema nauci, a to su predškolci iz ustanove "Prva Radost" Žitorađa kao i niža odeljenja Osnovne škole "Toplički heroji" koji su imali zapažen nastup jer su promovisali srpsku kulturu.

Veliki doprinos i težak zadatak je imao žiri koga su činili članovi Dostignuća mladih u Srbiji, Naučno-tehnološkog parka Niš i profesori Ekonomske škole Niš. Svoje proizvode su prikazali i učenici Srednje škole Žitorađa.
- Nadamo se da smo na ovaj način prikazali inovativnost, kreativnost, upornost, znanje naših učenika i nastavnika koji su se trudili da svoje ideje pretoče u proizvod i time daju doprinos zajednici - rekla direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo