"NOVOSTI" NA ROLAN GAROSU: Spektakl je već počeo - kvalifikaciona nedelja: prva uzbuđenja!

Prelepo vreme, uz poneki oblačak, dočekalo je tenisere i publiku na početku kvalifikacone sedmice na Rolan Garosu.

НОВОСТИ НА РОЛАН ГАРОСУ: Спектакл је већ почео - квалификациона недеља: прва узбуђења!

Foto: Goran Čvorović

Već na samom startu, ima mnogo teniskih uzbuđenja. Uvek se u ovom delu takmičenja nađe poneko ime iz vrha svetskog tenisa, koje je, na povratku u takmičarski ritam, izgubilo direktni plasman u glavni žreb, ili je na ivici da uskoro postane redovni učesnik grend-slemova, na radost ljubitelja tenisa koji od prvog dana prate Frenč open. Tako je bilo i ovog puta. Među njima su između ostalih bili Dominik Tim, Dijego Švarcman, Filip Krajinović, Lika Puj, Hamad Međedović, Džejms Dakvort, Ramos Vinjolas, Benoa Per, Mihail Kukuškin, Sara Erani…

Uz to, ovo je prilika i da se na delu vide najpoznatiji igrači dok na treninzima šteluju rekete pred zvanična takmičenja koja počinju u nedelju. Ovih dana ogromnu pažnju privlačio je Rafael Nadal, kralj pariske šljake, četrnaestostruki osvajač koji je u Pariz kao igrač došao najverovatnije poslednji put, mada nije isključio mogućnost da karijeru produži na još godinu dana, ukoliko se sve do tada bude odvijalo kako treba. "Šatrije" je dobro popunjen tokom Rafinih teninga. Svi žele da prisustvuju ispisivanju istorije.

I dok su karte za glavni žreb još odavno brzo planule, po cenama koje nisu baš svima dostupne, ulazak na kvalifikacioni turnir nije toliko skup. Mlađi od 25 godina treba da izdvoje 19 evra za ceo dan, a stariji 29. Automatski imaju pristup svim terenima.

Organizatori su od ove godine uveli lepu praksu da se najzanimljiviji mečevi odigravaju i na Stadionu "Sizan Langlan", što celom događaju daje još veću čar. Za trenutak, u žaru borbi i navijanja, zaboravi se da je reč samo o kvalifikacijama. Među publikom, ima mnogo i srpskih navijača.

Prvi put, tokom meča Like Puja i Hamada Međedovića, tako je na ovom stadionu isproban novopostavljeni pokretni platneni krov, kada je sunčani dan najednom zamenio pljusak iz pravca Atlantskog okeana. Sunce se, ipak, brzo vratilo.

U pauzama između mečeva, gledaoci uživaju u restoranima ili, jednostavno, uz sendvič koji su poneli od kuće. Kako sve to ovih dana izgleda u Parizu, pokazuju i ovi snimci.

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)