MALER U ZAO ČAS: Novak Đoković ide na Rolan Garos sa drugačijim raspoloženjem nego lane

S.Rajić

14. 05. 2024. u 08:10

MALERI kad im vreme nije. U zao čas Novak Đoković je doživeo incident sa flašicom, što je, prema priznanju našeg asa, uticalo više nego što je i sam mislio na njegovu igru protiv Alehandra Tabila (2:6, 3:6). Stigao je srpski teniser u Večni grad motivisan da sa što više takmičarskih mečeva na mastersu u Rimu ode na drugi grend slem sezone, na Rolan Garos (26. maj - 9. jun).

МАЛЕР У ЗАО ЧАС: Новак Ђоковић иде на Ролан Гарос са другачијим расположењем него лане

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, postavio je Novak niz negativnih rekorda. Od najkraćeg izgubljenog meča na šljaci (68 minuta), preko najmanje osvojih gemova u jednom meču na "hiljdarkama" još od 2014. godine (pet). Isto tako, nikada ranije na mestu najvećih uspeha nije ispao. U 17. nastupu na kompleku "Foro Italiko" prvi put nije dogurao najmanje do četvrtfinala.

U sezoni koja već traje pet meseci, a kada bude trajao Rolan Garos biće u šestom, sada se već može pričati o velikoj krizi. Jasno je da Nole sledeće nedelje puni 37 godina, ali dosad u karijeri nikada nije imao slabije rezultate. Miris pehara nije bio ni na "puškomet". Treće runde mastersa u Indijan Velsu i Rimu, polufinala Australijan opena i Monte Karla nikako ne zadovoljavaju apetite čoveka koji je juče sa 425. nedeljom dodatno podebljao rekord na tronu u muškoj konkurenciji belog sporta.

Samo je srećna okolnost to što je imao veliku zalihu bodova, pa se po svim parametrima osrednja sezona nije odrazila i na plasman. Uz to, mladi asovi Janik Siner i Karlos Alkaraz, uprkos dobrim rezultatima, imaju "kočnicu" u vidu povreda. Matematika na Rolan Garosu je jednostavna. Ništa nije u Novakovim rukama pa čak i da stigne do titule ukoliko se povređeni Italijan pojavi u Parizu. Ipak, ako momak iz Bolcana ne zaigra, svaki poraz pre eventulanog finala automatski znači predaju krune.

- Da igram slabo - igram, daleko sam od željene forme. Videćemo kako će se stvari odvijati, grend slemovi su, ipak, malo drugačiji, volim da ih igram, dodatno sam motivisan tamo - rekao je posle šokantnog poraza.

Lane je sa mnogo više samopouzdanja, kao iz topa, ispalio da samouvereno ide u Bulonjsku šumu, iako se mučio tokom čitave sezone na šljaci. Ovoga puta nije delovao uverljivo.

- Ove godine mi je drugačiji osećaj, generalni osećaj vezan za takmičenja. Trudim se da izvučem neki maksimum iz sebe, ali nije mi uspevalo zasad. Sada dolazi najvažniji blok u godini (RG, OI i Vimbldon), spremam se za to - ponovio je prioritete Đoković.

Ipak, ostaje nada da može da se ponovi 2018. godina, kada je sezona uspela da se okrene naopačke...

Novi incident na "Foro Italiku"

ORGANIZACIJA u Rimu ponovo je zatajila. Na susretu između Sorane Kirstee i Medison Kiz dvoje navijača upalo je na teren i prekinulo duel sredinom drugog seta. Protestanti su bacali konfete, a obezbeđenju je trebalo dosta vremena da reaguje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (3)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku