POČINJE BITKA ZA PARIZ: Odbojkaši u četvrtak (2.00) u Rio de Žaneiru protiv Irana startuju u Ligi nacija

S. Krstović

21. 05. 2024. u 13:19

"ORLOVI" u Riju počinju bitku za Pariz. Odbojkaši u četvrtak (2.00 po našem vremenu) protiv Irana u čuvenoj dvorani "Marakanazinjo" startuju u Ligi nacija, u kojoj će pokušati da odbrane deveto mesto na svetskoj rang-listi, koje vodi na Olimpijske igre. Zbog vremenske razlike istog dana (22.30) odmeriće snage sa Japanom.

ПОЧИЊЕ БИТКА ЗА ПАРИЗ: Одбојкаши у четвртак (2.00) у Рио де Жанеиру против Ирана стартују у Лиги нација

Foto CEV

- Očekuje nas težak turnir. Mogu da naglasim da je ekipa u poslednjih pet-šest godina nije bila motivisanije, s obzirom na to da verovatno ova Liga nacija može da bude poslednja za većinu igrača u reprezentaciji. Zato mislim da ovih 12 utakmica treba da odigramo maksimalno ozbiljno, maksimalno posvećeno, da pokušamo da se domognemo Olimpijskih igara, koje su san većine od nas. Nas trojica-četvorica smo imali prilike da igramo u Londonu 2012 - ističe Aleksandar Atanasijević.

Sjajni korektor veruje da će u Ligi nacija igrati jako dobro, kao i da će sve učiniti da u Riju savladaju Iran, Japan, Brazil i Nemačku.

- Bio bi neverovatan uspeh da ostvarimo sve četiri pobede. Ipak, idemo korak po korak ka olimpijskoj vizi - naglašava Atanasijević.

Trofejni odbojkaš, ipak, u ovom trenutku ne želi previše da priča o oproštaju najiskusnijih igrača od reprezentacije.

- Ne bismo da skrećemo pažnju na te stvari. Primarni cilj je da pokušamo da se kvalifikujemo, mada su nekada ciljevi bili da se osvajaju medalje. Ali sada idemo korak po korak, da pokušamo da zabeležimo sedam pobeda koje bi nam garantovale mesto na Igrama i da kasnije odlučimo šta i kako. Mada, mislim da bi ukoliko igramo u Parizu za neke od starijih igrača bio pravi momenat i kruna generacije da se posle LOI povučemo - podvlači Atanasijević.

Svestan je popularni Bata da je svaka utakmica u Ligi nacija finalna:

- Ne smemo, niti možemo da se štedimo fizički, ni mentalno, ni na bilo koji način, jer možda je svaka utakmica odlučujuća za prolaz na Olimpijske igre. Najvažnije je da se, posle ne znam koliko godina, stvarno dobro osećamo fizički, da smo dobro igrali prijateljski meč protiv Italije i mislim da je naš kvalitet u ovom trenutku zadovoljavajući i da imamo šanse da se sa svakim borimo i da tim pobedama obradujemo sve, a pre svega nas i da odemo na Igre.

Atanasijević smatra da su dovoljno iskusni da mogu da izdrže svaku vrstu pritiska u Ligi nacija.

- Ono što nam je najvažnije je da smo konačno, posle tri godine, imali tu sreću da svi budemo zdravi i maksimalno fizički spremni za veliko takmičenje. Ovo je možda prvi put da smo svi na okupu i zdravi osim Kovačevića, koji ima malih problema, ali sigurno će to sanirati svojom posvećenošću do takmičenja - optimizam greje Atanasijevića.

Svaki bod presudan

PLASMAN na Olimpijske igre obezbedili su: Francuska (domaćin), Poljska, SAD, Japan, Brazil, Nemačka, Kanada i najbolja afrička selekcija. Ostale četiri biće poznate po završetku LN kada će biti formirana konačna svetska rang-lista. Trenutni plasman nekvalifikovanih:

3. Italija 342,43

6. Argentina 314,35

7. Slovenija 307,12

9. Srbija 253,22

11. Kuba 236,96

13. Holandija 214,58

14. Turska 210,73

15. Iran 207,82

Raspored

Rio

23. maj Srbija - Iran (2.00)

23. maj Srbija - Japan (22.30)

25. maj Brazil - Srbija (2.00)

26. maj Srbija - Nemačka (19.00)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu