U BEOGRADU SE OČEKUJE NAJMASOVNIJA TRKA: Nastavljena liga trčanja u prirodi

Novosti online

17. 05. 2024. u 16:47

LIGA trčanja u prirodi Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije biće nastavljena ovog vikenda u Košutnjaku. Nakon Vršca, gde je pre mesec dana liga startovala, došao je red i na glavni grad Srbije da ugosti najbolje "trejlere" naše zemlje. U Savezu za rekreaciju i fitnes Beograda, koji je tehnički organizator trke, očekuju da će u Beogradu biti najmasovnija trka cele sezone i procena je da će se na stazi u Košutnjaku naći oko 300 trkača koji će se boriti za što bolji plasman na ovoj trci ali i u ukupnom plasmanu "Challenge race" lige.

У БЕОГРАДУ СЕ ОЧЕКУЈЕ НАЈМАСОВНИЈА ТРКА: Настављена лига трчања у природи

FOTO: SRFS

Pored seniora koji će se takmičiti na stazi dugoj 7 km i najmlađi trkači moći da se oprobaju u ovoj disciplini u tri starosne kategorije. To će biti uvertira za glavni događaj dana, trku najboljih trejlera Srbije kroz Košutnjak i to po 12. put, tako da ova trka ima tradicionalni karakter.

Dragan Tomašević generalni sekretar saveza za rekreaciju fitnes Srbije izuzetno zadovoljni odzivom i da trka iz godine u godinu raste kao i čitava liga.

- Imamo konstantno povećanje broja učesnika ali i broja trka tako da od ove sezone pored standardnih imamo i novu destinaciju za trkače a to je Smederevo. Nakon Beograda očekuje nas Novi Pazar, Katići, Golija, Smederevo i završnica koja će biti na Zlatiboru u

novembru mesecu, kada će ujedno i naša "Challenge race" liga biti završena - rekao nam je Dragan Tomašević.

Organizatori su se pobrinuli da staza ne bude previše teška, da svako može da uživa u trčanju kroz prirodu a istovremeno i da najbolji trkači u našoj zemlji nađu izazov, pokažu šta znaju i koliko mogu da budu brzi u borbi za trofej pobednika lige.

Istovremeno u Košutnjaku će u subotu biti održana ploging trka koja podrazumeva trčanje u prirodi i sakupljanje đubreta. Ova trka će ujedno biti i kvalifikaciona za svetsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Italiji u plogingu novoj discipline na našim prostorima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!