"SVI SU SPREMNI" Kolaković jakim rečima najavio borbu za Olimpijske igre

Novosti online

16. 05. 2024. u 15:21

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće u nedelju u Rio de Žaneiro gde će igrati prvu sedmicu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

СВИ СУ СПРЕМНИ Колаковић јаким речима најавио борбу за Олимпијске игре

Foto: EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Selektor Srbije Igor Kolaković izjavio je danas da će sastav tima koji će igrati u Brazilu saopštiti u subotu, odnosno posle poslednjeg treninga pred polazak u Rio de Žaneiro.

 - Imali smo kratke pripreme, pošto su se nacionalna prvenstva kasno završila. Ovo nisu ni prave pripreme, jednostavno održavanje forme nekih igrača, koji nisu imali puno vremena da se odmore po završetku prvenstava - rekao je Kolaković na konferenciji za medije, preneo je zvanični sajt OSS.

Dodao je da su svi spremni i da je vrlo zadovoljan onim što je video.

  - Ovog puta su skoro svi igrači posle obaveza u klubovima i vrlo kratkog odmora došli u reprezentaciju. Odavno nismo bili kompletniji. Svakako da sam zadovoljan, jer su svi došli iz takmičarskog ritma. Nadam se da smo unapredili neke njihove performanse s obzirom na to da se nalaze u okruženju koje vole i sa igračima sa kojima su godinama sarađivali - dodao je selektor Srbije.

Odbojkaši Srbije su prošlog vikenda igrali na turniru u Italiji. Srbija je prvo pobedila Tursku 3:2, a potom je poražena od Italije sa 3:2.

  - Utakmice u Italiji su pokazale dosta toga dobrog, a naravno pokazale su i slabosti. Nemamo puno vremena za ispravke. Fokusiraćemo se na prvi meč u Brazilu i da ispravimo neke greške sa turnira u Italiji - istakao je Kolaković.

Odbojkaši Srbije će tokom prve sedmice Lige nacija u Rio de Žaneiru igrati protiv Irana, Japana, Brazila i Nemačke.

Srbija će prvi meč u Brazilu odigrati protiv Irana u četvrtak, 23. maja, od dva časa po centralnoevropskom vremenu.

BONUS VIDEO: ODBOJKAŠKA HEROINA: Ko je Tijana Bošković, najbolja svetska odbojkašica

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!