PORAZ SRBIJE NA POČETKU LIGE NACIJA: Bez rešenja za neugodnu Dominikanu

Novosti online

16. 05. 2024. u 08:20

Odbojkašice Srbije izgubile su od Dominikanske Republike u svom prvom meču na turniru u Rio de Žaneiru sa 3:1 (25:18, 25:17, 21:25, 25:20).

ПОРАЗ СРБИЈЕ НА ПОЧЕТКУ ЛИГЕ НАЦИЈА: Без решења за неугодну Доминикану

FOTO: CEV

Ne odgovara igra Dominikane našem timu. Srbija je doživela treći vezani poraz od ove ekipe – pošto je prošle godine gubila mečeve u Ligi nacija i na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Podmlađeni tim Đovanija Gvidetija se borio protiv neugodnog rivala, osvojen je i jedan set, a neke nove devojke su pokazale da imaju šta da pruže. U krajnjoj statistici Srbija je imala nešto bolji učinak od Dominikane u bloku i iz servisa, ali je bila znatno slabija kada je reč o poenima osvojenim iz napada (57-40).

Aktuelne svetske šampionke su zbog ovog poraza izgubile 9,86 bodova na FIVB rang-listi, dok je naš rival za trijumf nagrađen istim brojem poena.

Najbolja u srpskom timu bila je Ana Bjelica sa 15 poena, Sara Lozo je brojala do 10, a Hena Kurtagić je upisala devet – od kojih četiri iz bloka.

FOTO: CEV

Naredni meč srpske odbojkašice igraće u petak od 19 časova protiv Tajlanda. Pobeda ni tu neće biti imperativ, pošto je olimpijska viza već obezbeđena, ali bi dobro došla zbog samopouzdanja devojaka i pozicije na rang-listi.

Gvideti je na početku takmičenja poverenje ukazao iskusnijim devojkama, pa su se u startnoj postavi našle Mirković – Bjelica, Lozo – Milenković, Kurtagić – Osmajić, sa Silvijom Popović na poziciji libera. Ujednačena borba se vodila do sredine prvog seta, ali je onda Dominikana napadima iz zone četiri uspela da se odvoji i povede sa 17:12. Nisu uspele naše devojke da uhvate ritam protivnica do kraja.

Slično je bilo i u nastavku. Raspoloženi su bili krajnji napadači Dominikanske Republike, koja je rano uspostavila kontrolu, te bez većih problema duplirala prednost u setovima.

FOTO: CEV

Miljević se našla na terenu od starta trećeg seta i sa novom energijom je Srbija počela ovaj period igre. Razigrao se naš tim, što se odrazilo i na rezultat. Iako je bilo neizvesnosti u završnici, Gvidetijeve izabranice su uspele da se izbore sa pritiskom rivala.

Ipak, nakon toga je Dominikana podigla nivo igre, brzo je stekla zavidnu prednost. Iako su naše devojke uspele da smanje zaostatak, te od 23:15 dođu do 24:20, više nisu mogle.

Takmičenje po grupama u ovogodišnjem izdanju Lige nacija igraće se do 16. juna, a finalni turnir na programu je od 20. do 23. juna u Bangkoku.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Jokić ima i bezobrazluk

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića