"VOLIM OVAKVE UTAKMICE!" Marko Gudurić: Ovaj turnir je... najposebniji za mene!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

21. 05. 2024. u 19:19

EVROLIGA ulazi u završnu fazu, ostao je da se odigra još Fajnal for na kome će biti srpskih košarkaša. Jedan od njih koji će nastupiti u Berlinu je i Marko Gudurić.

ВОЛИМ ОВАКВЕ УТАКМИЦЕ! Марко Гудурић: Овај турнир је... најпосебнији за мене!

Foto Evroliga

On će sa svojim Fenerbahčeom igrati protiv Panatinaikosa, a reprezentativac naše zemlje ističe da je ovaj završni turnir za njega posebno važan.

- Kada sam došao u Fener po prvi put, oni su sezonu ranije upravo postali evropski šampioni. Tim je već bio sjajan, otišli smo na Fajnal for u dve uzastopne sezone i mislio sam da je to normalna stvar. Nisam to uzeo zdravo za gotovo, bilo mi je lako da se prilagodim na sistem. Potom sam otišao u NBA, pa se vratio i tek onda video koliko je teško ovako nešto postići. Zato je ovaj Fajnal for najposebniji za mene, zbog svega kroz šta smo prošli - rekao je Gudurić u razogovoru za "Eurohoops".

Uspeo je tim Šarunasa Jasikevičijusa posle pet mečeva i velike borbe u četvrtfinalu da pobedi Monako koji je prošle godine bio učesnik Fajnal fora.

- Bila je to teška serija, veoma fizički zahtevna za nas protiv veoma kvalitetnog tima koji je prošle sezone igrao završni turnir. Ponosan sam na svoje saigrače zbog načina na koji smo stigli do pobede. Nakon što smo kod kuće izgubili četvrti meč i propustili prvu meč loptu, svi su bili tužni, ali nikada nisam prestao da verujem. Verujem da za sve postoji razlog u životu. Slaviti u Monaku je bilo još slađe, osećamo se sjajno.

Na Fajnal foru nema prilike za popravni pošto se igra samo jedna utakmica.

- Imam prethodno iskustvo i ono mi govori da su šanse uvek 50-50. Sve zavisi od dana i to u kakvoj formi i stanju dočekuješ utakmicu. Volim ovakve utakmice i pritisak koji one nose - zaključio je Gudurić.

U drugom polufinalu igraju prošlogodišnji finalsti Real Madrid - Olimpijakos. Inače, "kraljevski klub" brani titulu.

BONUS VIDEO: NOVI LjUBIMAC "DELIJA": Ovom igraču Zvezde su navijači skandirali pred drugi meč finala

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!