VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!

Novosti online

15. 05. 2024. u 15:31

Mančester siti, aktuelni prvak Engleske i još uvek zvanični klupski vladar Evrope, ne može da igra u narednom izdanju Lige šampiona, javlja "Tajms".

ВЕЛИКИ ФУДБАЛСКИ ХАОС: Манчестер сити не може да игра у Лиги шампиона?!

FOTO: Tanjug

Naime, taj ugledni britanski list poziva se na propis UEFA koji, bar u ovom trenutku, "građane" zaista sprečava da igraju u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

Evropska kuća fudbala je, ne tako davno, uvela u pravila međunarodnih nadmetanja klubova jednu "caku" kojom je želela da spreči da bogataš, ili grupa njih, ima više svojih ekipa u istom takmičenju.

Zato je tim propisom predviđeno da se, kada se radi o učešću u nekom od UEFA takmičenja, "može imati vlasništvo u više od jednog kluba-učesnika, ali u tom drugom učesniku (ili drugim učesnicima), ono ne sme da prevazilazi 30 odsto".

Problem za Mančester siti je što je njegov stoodstotni vlasnik "Siti grupa" vlasnik i 47% španske Đirone.

A Đirona se, senzacionalno, izborila i sama (kroz prvenstvo Španije, La ligu) za učešće u Ligi šampiona.

Dokle god Siti grupa ima 100% vlasništva nad Sitijem i 47% nad Đironom, ta dva kluba ne mogu da budu u istom evropskom klupskom nadmetanju.

Zato će španski klub ili da odustane od Lige šampiona, što bi stvarno bio presedan kakvog nije bilo, ili će njegov pomenuti vlasnik prodati bar 17% akcija Đirone, čime će otvoriti vrata i Mančester sitiju i Đironi da nastupe u elitnom evropskom klupskom nadmetanju u sezoni 2024/2025.

 

Siti mora da brine i o tituli!

 

Tabela Premijer lige i raspored utakmica u poslednjem kolu

Posle dramatičnih dešavanja u Premijer lige u utorak uveče, Siti kao branilac titule ulazi u poslednje kolo sa dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Arsenal.

Za pet dana, u nedelju, 19. maja, Mančester siti kod kuće igra protiv devetoplasiranog Vest Hema, a Arsenal, sa dva boda manje, dočekuje 15-plasirani Everton. Ako bi se desilo da Siti odigra nerešeno, a "tobdžije" pobede, ti takmaci bi bili poravnati po broju bodova, a Arsenalu bi pripala titula jer ima za jedan gol bolju gol-razliku u ovom trenutku (što će bilo kojom pobedom dodatno povećati).


Dakle, Gvardiolina ekipa treba da pobedi i sigurno je šampion ili, ako odigra nerešno, odnosno izgubi, da Arsenal ne osvoji ceo plen protiv Evertona. Sa druge strane, tim Mikaela Artete može do trona samo ukoliko pobedi "karamele", a da za to vreme Siti ne savlada ekipu "čekićara".


Ispod vodećeg tandema, koji ima 88, odnosno 86 bodova, na trećem mestu je Liverpul sa 79, četvrta je Aston Vila sa 68, a peti Totenhem sa 63. Iza njega, na tabeli Premijer lige, slede Njukasl i Čelsi sa po 57, Mančester junajted sa 54 i ostatak konkurencije.


Poslednje kolo se igra u pomenutu nedelju, a svi mečevi na programu su od 17 časova.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku