BRZ OBROK ZA SVAKO DOBA DANA: Pohovane rolnice od tikvica punjene sirom
Sezona je tikvica i od ovog povrća možete da napravite najraznovrsnija jela. Pohovane tikvice su odlično prolećno jelo koje se lako pravi, a mi vam donosimo još jedan super recept koji će vam se garantovano dopasti.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 jajeta
- 50 g brašna
- 100 g tvrdog sira
- mirođija, peršun
- 2 čena belog luka
- 2 kašike pavlake
- 1 paradajz
- 1 krastavac
Priprema:
Isecite tikvice na tanke trake, pa poređajte na pleh i posolite. Ostavite da odstoje nekih 10 minuta, pa ih obrišite ubrusom. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja i ispržite u ulju. U posudi pomešajte rendani sir, pa dodajte seckanu mirođiju i peršun, posolite, pospite rendanim ili mlevenim belim lukom, pa dodajte pavlaku. Sve dobro sjedinite. Na jednu pohovanu tikvicu sipajte kašiku nadeva, pa stavite isečen paradajz i krastavac. Urolajte, pa poređajte na tacnu i služite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)
NEVEROVATAN snimak stiže nam sa ratišta u Ukrajini gde je ranjeni ruski vojnik epskom borbom uspeo da spase živu glavu.
13. 06. 2024. u 18:49
POD ZEMLjOM NAĐENI ARTEFAKTI IZ PRVOG VEKA: Stručnjaci paraćinskog Zavičajnog muzeja započeli arheološka iskopavanja u naselju Gloždak
VEĆ nekoliko dana u naselju Gloždak u Paraćinu, na zahtev investitora koji tu gradi poslovni objekat, ovdašnji Zavičajni muzej obavlja arheološka iskopavanja.
14. 06. 2024. u 07:00
HRVATSKA BRUJI O KONOBARU IZ NIŠA: Našli su ga - dobio je pare
"UVEK gledam sve s pozitivne strane, pa tako i posao koji radim. Osmeh je moj moto. Naučio sam da je sve u životu onako kako ti to sagledaš, ako se žališ i stalno si nezadovoljan, takav ti je i ceo život."
13. 06. 2024. u 21:30
Komentari (0)