SLANI ŠTAPIĆI SA SIROM: Jednostavni, fini i hrskavi
Mekano testo u kombinaciji sa sirom osvojiće vas na prvi zalogaj. Lep izgled i još lepši ukus su dovoljni razlozi da se malo potrudite i ovo pecivo umesite sami.
Sastojci:
Za testo:
- 750 g brašno tip 400
- 250 g margarina
- 150 ml mleka
- 150 ml vode
- 1 kocka (42 g) svežeg kvasca
- 4 kašike ulja
- 2 jajeta + 1 belance (žumance za premazivanje)
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 300 g sira (srednje tvrdoće)
- 50 g kajmaka
- 1 jaje
Priprema:
Testo: U zagrejano mleko i vodu dodajte kvasac, šećer, so, ulje, jaja i sa brašnom zamesite glatko testo. Ostavite da stoji pokriveno krpom 30 minuta da nadođe. Premesite ga i podelite na pet loptica. Svaku rastanjite na debljinu od 0,5 cm, premažite margarinom i stavite jednu preko druge. Rastanjite u oblik pravougaonika. Fil: Sir, kajmak i jaja pomešajte. Premažite testo, preklopite napola po dužini tako da donji deo testa štrči oko 2 cm pa tu ivicu presavijte ka unutra. Isecite trake širine 2 cm i uvijte u spiralu, a jedan deo spirala potom ukrug da dobijete ružicu. Poređajte u pleh obložen pek-papirom, pokrijte krpom i ostavite da nadođe 20 min. Premažite umućenim žumancetom i po želji pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Gotovo pecivo pokrijte suvom krpom i kada odstoji 10 minuta može se poslužiti.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KIFLICE MEKANE KAO DUŠA: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
28. 04. 2024. u 07:00
KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
26. 04. 2024. u 07:00
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)