PENTAGON SAOPŠTIO CRNE VESTI KIJEVU: Ruska ofanziva iscrpljuje Ukrajinu (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 05. 2024. u 20:00

UKRAJINSKE rezerve i zalihe se iscrpljuju zbog napredovanja ruske vojske u Harkovskoj oblasti.

ПЕНТАГОН САОПШТИО ЦРНЕ ВЕСТИ КИЈЕВУ: Руска офанзива исцрпљује Украјину (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

To je rekao šef Združenog generalštaba SAD general Čarls Braun na brifingu u Pentagonu. Prema njegovim rečima, Kijevu su hitno potrebne zalihe oružja.

-Ukrajinske oružane snage se sada suočavaju sa velikim izazovom, posebno u Harkovskoj oblasti. Rusija je poslednjih dana otvorila novi front, pokrenula nove operacije, žele da naprave takvu zonu bezbednosti, žele da Ukrajina povuče svoje snage sa drugih važnih delova fronta kako bi zaštitila svoju teritoriju, naveo je general Braun.

On je dodao da svojom ofanzivom u Harkovu Rusija testira ukrajinske oružane snage i želi da ih razvuče duž fronta. Prema Braunu, glavni problem ukrajinske vojske trenutno je nesposobnost da se odbrani od ruskih vazdušnih udara, kao i ozbiljan nedostatak rezervi.

-Ukrajinske rezerve i rezerve su sada pod velikim pitanjem – potrebna im je pomoć kako bi nastavili da uporno odbijaju ove napade, rekao je šef Združenog generalštaba.

Tokom ofanzive u Harkovskoj oblasti ruska vojska je već zauzela više od deset naselja. Sada se najteže borbe vode u Volčansku i u oblasti Lipci. Ukrajinski vojni analitičari priznaju da su u obe ove oblasti ukrajinske oružane snage prinuđene na povlačenje.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)