RUSKI AMBASADOR U UN: Klanica u Ukrajini se može okončati samo slanjem Zelenskog i klike na smetlište istorije

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 05. 2024. u 22:46

DA bi se zaustavila besmislena klanica u koju Kijev baca Ukrajince, ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog i njegovu kliku treba poslati na smetlište istorije, izjavio je stalni predstavnik Rusije na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija Vasilij Nebenzja.

РУСКИ АМБАСАДОР У УН: Кланица у Украјини се може окончати само слањем Зеленског и клике на сметлиште историје

Vasilij Nebenzja, Foto AP

-Obični Ukrajinci sve jasnije počinju da shvataju da njihov interes u ovom ratu, za koji su Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti pripremali zemlji najmanje od 2014. godine, jednostavno ne postoji, rekao je Nebenzja.

On je istakao da Ukrajince protiv njihove volje i protiv interesa njihove zemlje bacaju u besmislenu klanicu.

-Ovo se može zaustaviti samo ako se Zelenski i njegova banda, pa i cela vlast na Majdanu pošalje tamo gde i zaslužuju – na smetlište istorije. To je ono što mi sada i radimo, poručio je diplomata.

Diplomata je istakao da su zapadne zemlje odgovorne za zločine kijevskih vlasti koje koriste otvoreno terorističke metode.

-Naravno, za sve ove zločine odgovoran je režim (ukrajinskog predsednika Vladimira) Zelenskog. Međutim, krivica zapadnih zemalja nije mnogo manja, jer sponzori kijevske hunte nastavljaju da je snabdevaju oružjem dugog dometa, snabdevaju je obaveštajnim podacima i šalju svoje instruktore i plaćenike u Ukrajinu u iluzornoj nadi da će naneti strateški poraz Rusiji i oslabiti našu zemlju, rekao je on.

Prema njegovim rečima, sponzori režima Zelenskog već počeli direktno i javno da mu daju „dozvolu da oružjem koje isporučuje pogađa mirne ciljeve“.

-Zapadne zemlje sramno izbegavaju da osude otvoreno terorističke metode Kijeva, ocenio je Nebenzja.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku