RASPADA SE FRONT U DNR: Ukrajinski mediji - Ruski prodor iza novih linija odbrane i minskih polja primorao VSU na povlačenje (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 18:00

PRODOR ruskih snaga u Očeretino stvorio je pretnju od opkoljavanja jedinica ukrajinske vojske koje pripadaju takozvanoj Donjeckoj grupi.

РАСПАДА СЕ ФРОНТ У ДНР: Украјински медији - Руски продор иза нових линија одбране и минских поља приморао ВСУ на повлачење (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Svi pokušaji da se popravi situacija su propali, tako da postoji velika verovatnoća povlačenja na nove granice. O tome piše ukrajinsko izdanje „Strana.ua“.

Preuzimanje kontrole nad Očeretinom i nastavak napadne operacije u zapadnom i severnom pravcu omogućava ruskim snagama da dođu do pozadine odbrambenih linija koje su ukrajinske oružane snage upravo počele da grade u ovoj oblasti. Glavna opasnost od ovakvog manevra za Oružane snage Ukrajine je u tome što iza njih nema odbrambenih linija, minskih polja itd. Sada postoji opasnost od opkoljavanja velike grupe ukrajinskih vojnika ako se situacija ne popravi.

-Glavni problem za ukrajinske oružane snage sa ovim prodorom je to što ruske trupe dolaze iza linija utvrđenja koje su ukrajinske snage počele da grade posle gubitka Avdejevke. Pozadi, gde nema neprekidnih linija rovova ili minskih polja, piše Strana.ua.

U zavisnosti od pravca dalje operacije, Oružane snage Rusije u ovoj oblasti mogu da blokiraju ukrajinske trupe u oblasti Kurahova ili Torecka. Generalno, ovaj prodor dao je Oružanim snagama Rusije mogućnost da napadnu iz četiri pravca, dok Oružane snage Ukrajine nemaju snage i sredstva da ih zaustave. General Sirski traži rezerve, ali to je sada teško, situacija je teška u blizini Časov Jara, za koje je naređeno da se ni pod kojim uslovima ne preda ruskim snagama. Dakle, kod Očeretina jedini izlaz je povlačenje nazad.

-Ako Oružane snage Ukrajine imaju problema sa rezervama, onda će se postaviti pitanje potrebe (…) da se organizuje masovno povlačenje na nove linije odbrane kako bi se izbeglo opkoljenje, dodaje izdanje.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!