PROBIJENA ODBRANA KOD ČASOVOG JARA: Preti opkoljavanje jedinicama VSU (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 05. 2024. u 17:11

JURIŠNE grupe ruske vojske uspele su da probiju odbranu ukrajinskih snaga na južnom krilu Časova Jara i stignu do kanala Severski Donec-Donbas.

ПРОБИЈЕНА ОДБРАНА КОД ЧАСОВОГ ЈАРА: Прети опкољавање јединицама ВСУ (ВИДЕО)

Foto MO Rusije

Ukrajinci pokušavaju da odbace ruske jedinice sa zauzetih položaja. Ruski izvori prenose ovo pozivajući se na izveštaje sa prve linije fronta.

U utorak uveče intenzivirane su borbe oko Časova Jara, gde su ruske snage, pošto su uspele da probiju odbranu ukrajinske vojske, uspele da dođu do kanala. Borbe se vode južno od mikrookruga Kanal. Jurišne jedinice uspele su da zadrže položaj, a očekuje se uvođenje dodatnih snaga u borbu. Ukrajinci pokušavaju da odbace Ruse od kanala.

Kako pišu ruski izvori, pristup kanalu je veoma veliki uspeh za rusku vojsku, posebno nakon što je napredovanje zaustavljeno pošto su uvedene sveže ukrajinske snage kod Časov Jara. Predstoji još mnogo borbi, ali prvi korak ka prodoru je napravljen, glavna linija odbrane ukrajinskih snaga ide duž kanala.

-Oružane snage Rusije su se približile sektoru odbrane, koji će odlučiti o daljem toku bitke za Časov Jar. Jurišni odredi su već u blizini cevi kanala Severski Donec, piše TG-kanal Colonelcassad.

Očekuju se žestoke borbe. Ruskim padobrancima suprotstavljeni su borci ukrajinske jedinice „Kraken“, jačine puku. Oni su bili ti koji su poslati u Časov Jar da spasu situaciju za Ukrajince. Osim toga, ovde je iz blizine Ternova u nekadašnjem Krasno-limanskom pravcu prebačena i 18. brigada Nacionalne garde Ukrajine (ranije 18. slovenski puk NGU).

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost