SUKOBI S POLICIJOM U PARIZU TOKOM PRVOMAJSKE POVORKE: Socijalna pravda, podrška Palestini, poruke pred evropske izbore

Mirna tradicionalna prvomajska povorka u Parizu pretvorila se u jednom trenutku u sukob policije i demonstranata.

СУКОБИ С ПОЛИЦИЈОМ У ПАРИЗУ ТОКОМ ПРВОМАЈСКЕ ПОВОРКЕ: Социјална правда, подршка Палестини, поруке пред европске изборе

Foto: Printskrin

Grupa najradikalnijih učesnika, takozvani "crni blokovi", izdvojili su se u sredu popodne u blizini Trga Bastilje i počeli da prave nerede. Uništeni su nekoliko izloga i oštećena autobuska stajališta na putu prolaska povorke koju su organizovali radnički sindikati. Bačene su i dimne bombe.

Više osoba je uhapšeno. Okupljeni su zviždali u pravcu snaga reda. Dobrovoljne mobilne medicinske ekipe pružile su na ulicama pomoć nekolici učesnika protesta koji su dobili udarce pendrekom, neki i u predelu glave.

Učesnici su tokom povorke isticali poruke kojima traže veća socijalna prava i bolje plate u trenutku velikih poskupljenja. Skup se održava u tenzijama i zbog rata u Gazi i protesta studenata na francuskim fakultetima, a viđeno je i više palestinskih zastava.

Takođe, skup je bio prilika i da se pošalju poruke pred evrospke izbore koji će biti održani za nešto više od mesec dana. U celoj Francuskoj bilo je organizovano preko 250 povorki.

Foto: Printskrin

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici