"POGLEDI" PROTIV PREDRASUDA: Izložba učenika OŠ "Radivoj Popović" u Zemunu

B.B.

16. 05. 2024. u 12:49

Izložbu fotografija "Pogledi" priredili su učenici Osnovne škole "Radivoj Popović" i njihovi pedagozi u Zemunskom parku, kod Zemunske gimnazije i manastira Svetog arhangela Gavrila.

ПОГЛЕДИ ПРОТИВ ПРЕДРАСУДА: Изложба ученика ОШ Радивој Поповић у Земуну

Foto: Opština Zemun

 Cilj postavke je da se reše predrasude, menjaju stavovi i stvara empatija između učenika sa smetnjama u razvoju i onih koji pohađaju druge škole, saopšteno je iz opštine Zemun, koja je u saradnji sa Zemunskom gimnazijom realizovala ovu izložbu.

Galeriju na otvorenom čine umetničke fotografije velikog formata sa 14 portreta učenika koji pohađaju školu "Radivoj Popović". U pratećem programu učestvovali su učenici škole za decu oštećenog sluha, koji su pokretom dočarali kako osećaju muziku.

Foto: Opštian Zemun

Tekst potpisa

Domaćin izložbe, direktor škole Željko Pokrajac upoznao je prisutne sa radom ove škole koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa oštećenjem sluha i govora, kao i obrazovanjem i vaspitanjem dece sa različitim smetnjama u razvoju.

Škola je osnovana 1947. godine, a u periodu pre Drugog svetskog rata radila je kao Zavod za slepe i gluve, iz kojeg su se razvile dve velike škole: škola za slepu i slabovidu decu i škola za decu oštećenog sluha.

Škola poseduje i dom učenika u kojem borave đaci koji ne žive u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)