POBEDILA „MALA FRIDA“: Završene Novosadske pozorišne igre

J. S.

15. 05. 2024. u 20:59

POBEDNIK Novosadskih pozorišnih igara, trećeg Međunarodnog festivala profesionalnih pozorišta za decu i mlade, koji se od 8.maja do danas odvijao u Pozorištu mladih, je predstava "Mala Frida" Jelene Kovačić i Anice Tomić, u režiji Anice Tomić,a u izvođenju Gradskog kazališta "Žar ptica" iz Zagreba.

ПОБЕДИЛА „МАЛА ФРИДА“: Завршене Новосадске позоришне игре

Foto: Mara Bratoš

  Žiri u sastavu Zdenka Lacina Pitlik, Marija Radovanov i Sonja Petrović, odluku je doneo jednoglasno, sa obrazloženjem da se predstava “Mala Frida” ističe u svakom aspektu produkcije, stvarajući autentično i emotivno pozorišno iskustvo.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Pavel Štaurač, reditelj predstave "Hic sunt dracones" Pozorišta „Kontinuo“ iz Malovica (Češka). Odluka je, takođe, doneta jednoglasno, a u obrazloženju se navodi da je režija Pavela Štaurača autentična, precizna i hrabra.

 Glumica Amanda Prenkaj jednoglasno je dobila  nagradu za glumačku bravuru, za ulogu Fride u u predstavi „Mala Frida“.

   Nagrada za majstorstvo animacije dodeljena je većinom glasova ansamblu predstave "Hic sunt dracones". Specijalna nagrada za glumački izraz, takođe većinom glasova, dodeljena je Ljubomiru Želevu za ulogu u predstavi „Hotel“ Državnog lutkarskog pozorišta Stara Zagora (Bugarska).

   Specijalna nagrada za dizajn i tehnologiju lutaka dodeljena je Marijeti Golomehovoj, za predstavu „Ja, Sizif“ Lutkarske laboratorije Sofija (Bugarska). Specijalna nagrada za ideju i koncept dodeljena je autorskom dvojcu Jelena Kovačić i Anica Tomić u predstavi “Mala Frida”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!