NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TUŽILAŠTVO OKONČALO ISTRAGU O UBISTVU VANJE: Jedan čovek je još uvek "pod lupom"

Novosti online

20. 05. 2024. u 12:35

TUŽILAŠTVO Severne Makedonije okončalo je istragu o dvostrukom ubistvu 14-godišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja i Panča Žežovskog iz Velesa. Istraga je završena u slučaju saučesnika Ljupča Palevskog koji su priznali krivicu, vozača koji mu je pomogao da pobegne i oca Vanje Đorčevske, Aleksandrom, ali ne i za Ljupča Palevskog Palča koji je pobegao u Tursku.

ТУЖИЛАШТВО ОКОНЧАЛО ИСТРАГУ О УБИСТВУ ВАЊЕ: Један човек је још увек под лупом

Foto: Društvene mreže

Za Palevskog se i dalje preduzimaju istražne mere, navodi makedonski Kurir.

Dok pritvorenicima teče rok od 15 dana da predlože nove dokaze i saslušanja, prema zakonu, Palevski će prvo morati da se izjasni u Tužilaštvu, a potom će dobiti rešenje o obustavi istrage. Kada će se to dogoditi, još nema preciznih informacija.

Ono što je za sada poznato jeste da će tokom naredne sedmice biti priveden Krivičnom sudu, pred sudiju za prethodni postupak, radi izjašnjavanja o određivanju pritvora.

Pre nego što tužilac donese odluku o optužnici, Palčo će imati i 15 dana da predloži nove dokaze.

Prema dosadašnjem saznanju, Palevski je dao uputstva osumnjičenima koji su priznali krivicu, Kešiševu, Manevu i Videskom, koji su automobilom ranije ubijenog Panče Žežovskog iz Velesa otišli ​​ispred Vanjine zgrade i oteli je.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Vanju su ščepali kada je izašla iz lifta, vezali su je i stavili u vreću za spavanje, a potom je izneli i stavili u gepek ukradenog automobila marke sitroen.

Prema istrazi, posle kratkog vremena Palevski se sastaje sa osumnjičenima, koji u svom gepeku voze sada ubijenu Vanju. Odlaze u Brazdu, gde postoji zemljani put koji vodi do vinograda, vikendica i divlje deponije. Prema Tužilaštvu, Vanja je tu ubijena. Šef skopskog tužilaštva Gavril Bubevski je na konferenciji za novinare rekao da je metak ispalio Palevski.

Nakon saslušanja Palevskog i analize dokaza, tužilaštvo će završiti istragu, nakon čega će Palevski biti deo optužnice zajedno sa ostalim osumnjičenima.

BONUS VIDEO: NEOPISIVA TUGA: Zagrljaj roditelja Eme Kobiljski i majke Nikole Milića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO FRANCUSKE PENZIONERE: Evo šta je Novak uradio posle meča koji je završio u tri ujutru (VIDEO)