EVO GDE SE PREMEŠTA VELIKO NEVREME: Ovaj grad je sledeći na udaru, izdato hitno upozorenje

Novosti online

21. 05. 2024. u 18:27

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je novo hitno upozorenje u kome navodi da će veliko nevreme u narednih dva sata zahvatiti Novi Sad.

ЕВО ГДЕ СЕ ПРЕМЕШТА ВЕЛИКО НЕВРЕМЕ: Овај град је следећи на удару, издато хитно упозорење

Foto: R. Šegrt

- Oblačnost sa jakim pljuskom, grmljavinom i lokalno gradom sa zapada Srema i Bačke u narednom času zahvatiće Novi Sad, a u naredna 2 časa proširiće se na veći deo Bačke i severnog dela Banata - navodi RHMZ.

U Mačvanskom okrugu, gde su u prethodnim satima padavine bile obilnije, intenzitet pljuskova polako slabi. U svim ovim oblastima na snazi ostaju narandžasti i crveni meteoalarm.

- Novi grmljavinski razvoji sa gradom osmatraju se na jugozapadu Srbije (Raški i Moravički okrug: Novi Pazar - Ivanjica - Čačak), a u narednas 2 časa očekuju se i u dolini Zapadne Morave - navodi RHMZ.

Foto: N. Skenderija

Takođe, linijski grmljavinski sistem koji se proteže od Bačke i Srema na severu zemlje, preko zapadne i centralne Srbije sve do Kosova i Metohije i Pčinjskog okruga na jugu zemlje u naredna 3 časa imaće tendenciju sporog premeštanja na istok.

- Očekuje se da pljuskovi mestimično i dalje budu intenzivni u Vojvodini, a praćeni gradom ponegde u Moravičkom i Raškom okrugu. Na jugu Zlatiborskog okruga razvedravanje, a kasnije u toku večeri padavine će prestati širom zapadne i jugozapadne Srbije uz smanjenje oblačnosti. Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju - zaključuje RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu