SUDIJE BLAGE PREMA MANIJACIMA? Učestalo seksualno zlostavljanje najmlađih

M. SEKULOVIĆ

20. 05. 2024. u 11:37

ODLUKA Apelacionog suda Crne Gore da B. B. (50), osuđenom na 15 godina zatvora zbog višestrukog silovanja devojčice nakon pretnji da će joj likvidirati članove porodice, koja je dovela do protesta u Podgorici, kao da je bila uvod u novi šok za javnost.

СУДИЈЕ БЛАГЕ ПРЕМА МАНИЈАЦИМА? Учестало сексуално злостављање најмлађих

Foto: Shutterstock/Ilustracija

U Višem sudu u Bijelom Polju, ponovo je izrečena oslobađajuća presuda M. V. (88), kojeg Više državno tužilaštvo u ovom gradu tereti za nedozvoljene polne radnje nad detetom. Prema navodima optužnice, starca terete da je seksualno zlostavljao tada sedmogodišnju devojčicu, sve do juna 2022. godine, kada je ona to ispričala roditeljima... Određen mu je pritvor, ali se na slobodi našao već nakon nekoliko dana, uprkos sumnjama da je dete zlostavljano možda i dve godine! Predmet će se ponovo naći pred Apelacionim sudom.

Pre dva dana javnost je bila uznemirena vešću da se odlukom vanraspravnog veća Višeg suda na slobodi našao policajac D. L., optužen od Višeg tužilaštva u Bijelom Polju za nedozvoljene polne radnje nad maloletnicom u jednom gradu na severu Crne Gore. Iz Višeg suda juče je saopšteno da je vanraspravno veće ceneći sve okolnosti slučaja, našlo da pritvor nije dalje nužan, kao mera za obezbeđenje prisustva okrivljenog u krivičnom postupku, ali je Apelacioni sud odlučujući po žalbi VDT-a iz Bijelog Polja, ukinuo to rešenje i predmet vratio na ponovno odlučivanje. U ponovnom postupku, vanpretresno veće ovog suda je odbilo kao neosnovan predlog branioca okrivljenog D. L. za ukidanje pritvora i istovremeno protiv okrivljenog odredilo pritvor do dalje odluke suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića