ТОРТА БЕЛИ ЕГИПАТ: Популарна торта која ће вам улепшати дан
Доносимо вам најбољи рецепт за торту Бели Египат, која се спрема веома брзо и једноставно.
Састојци:
Потребно је за једну кору (праве се 3 коре):
- 4 беланца
- 4 кашике шећера
- 2 кашике брашна
- 1 мала кашичица прашка за пециво
- 4 кашике печених млевених лешника
За жути фил је потребно:
- 750 мл млека
- 12 жуманаца
- 100 гр густина
- 2 ванилног шећера
- 200 гр шећера
- 200 гр беле чоколаде за кување
- 250 гр маргарина
За бели фил је потребно:
- 400 мл слатке павлаке
- 100 гр крем сира
- 100 гр печених млевених лешника
За декорацију је потребно:
- 400 мл слатке павлаке
- 2 кашике шећера у праху
- мало печених сецканих лешника
Припрема:
Умутити беланца, па постепено додавати шећер и умутити у чврсту пену. Додати брашно, прашак за пециво, лешнике и лагано измешати жицом. Калуп пречника 26 цм обложити папиром, сипати смесу, па је лепо поравнати. Пећи на 200 степени, око 20 минута. Поступак поновити и са друге две коре.
Ставити млеко да се кува, па кад прокључа додати размућен густин уз интензивно мешање, да се не би ухватиле грудвице. Кувати док се фил не згусне. У фил додати белу чоколаду за кување и мешати док се не растопи. Пребацити фил у другу посуду, прекрити и оставити да се охлади. Умутити маргарин собне температуре, па умутити охлађени фил и спојити смесе постепеним додавање жутог фила у маргарин. Добро умутити миксром, па фил поделити на три дела.
Умутити слатку павлаку, додати крем сир и наставити мућење. Додати печене, самлевене лешнике и кашиком промешати смесу. Фил поделити на три дела.
Прву кору премазати жутим филом, затим белим, па преко ставити другу кору и поновити поступак као са првом. Преклопити трећом кором, па поновити поступак као са претходне две. Умутити слатку павлаку, додати шећер у праху, па премазати торту. Декорисати по жељи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
08. 05. 2024. у 12:03
КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали
28. 04. 2024. у 15:00
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"СВАДБУ ПРАВИМО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ" Удаје се Зорица Брунцлик
КЕМИШ је све присутне изненадио изјавом.
03. 06. 2024. у 15:32
Коментари (0)