ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
Спрема се лако и прилично брзо.
Састојци:
- За кору:
- 3 јаја,
- 125 г брашна,
- 125 г шећера,
- 50 г какаа,
- 8 г прашка за пециво,
- 30 г растопљеног путера + 20 мл карамел сирупа.
- За крем:
- 5 беланаца,
- 300 г шећера у праху,
- 15 г желатина + 20 г какаа.
- За глазуру:
- 100 г чоколаде,
- 70 г путера.
Припрема: Јаја и шећер умутити, додати отопљен путер, брашно, какао и прашак за пециво, па све добро сјединити миксером. Сипати у плех пречника 20 цм са обручем, поравнати и пећи 25 минута на 180 степени. Извадити на даску, премазати карамел сосом, па вратити обруч са плеха.
Умутити беланца са шећером у праху, додати размућен желатин па прелити половину смесе преко коре, а у другу половину додати 20 г какаа и умутити. Сипати преко белог фила и промешати кашиком лагано да се прошарају филови. Поравнати па ставити у фрижидер на два сата.
Отопити чоколаду с путером па прелити преко охлађене торте и вратити у фрижидер на 30 минута. Уживајте!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36
БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00
ШАХ ТОРТА: Омиљена старинска торта, која се радо припремала за рођендане и свадбе
08. 04. 2024. у 13:04
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"СВАДБУ ПРАВИМО СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ" Удаје се Зорица Брунцлик
КЕМИШ је све присутне изненадио изјавом.
03. 06. 2024. у 15:32
Коментари (0)