ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс
СВИЊСКИ котлети са пиреом од пасуља и јабукама је савршена комбинација свињетине, јабуке и жалфије, која је готова за само 30 минута.
Састојци:
- 300 г прокеља, исеченог и преполовљеног
- 2 јабуке, очишћене од језгра и исечене на коцкице
- Прелијте маслиновим уљем
- 800 г пасуља
- 2 чена белог лука
- 1 кашичица мисо пасте
- ½ кашичице јабуковог сирћета
- 4 дебело исечена свињска котлета
- 3 гранчице жалфије, убраних листова
Припрема:
За свињске котлете са пиреом од пасуља и јабукама прво загрејте рерну на 170ºС. Ставите прокељ и јабуке на плех и прелијте их са мало уља. Пеците 15 минута.
У међувремену пасуљ сипајте у шерпу. Нарендајте бели лук у тигањ и додајте мисо, па динстајте 6 минута. Умутите штапним блендером док смеса не постане глатка, а затим пробајте и зачините сољу, бибером и сирћетом. Држите топло на веома лаганој ватри.
Зачините свињетину са обе стране са доста соли и бибера. Ставите велики тигањ на средњу ватру и пеците док маст са котлета не испари и постане хрскава (око 5 минута). Окрените котлете на њихове равне стране и пеците неколико минута са сваке стране (користите други тигањ ако нема довољно места). Пребаците котлете у плех и пеците у рерни још 5 минута (требаће им минут или два мање ако су танки). Оставите да одстоје на топлом месту 5 минута пре сервирања.
У тигању ће још бити мало истопљене свињске масти – испржите листове жалфије док не постану хрскави. Котлете (одсеците кост и по жељи послужите на кришке) послужите са пиреом од пасуља, печеном јабуком и прокељом. Завршите хрскавим листовима жалфије. Уживајте у свињским котлетима са пиреом од пасуља и јабукама.
(стварукуса/мондо)
БОНУС ВИДЕО:
ТРЕНИНГ ПОЖЕЉАН И У ПОЗНИМ ГОДИНАМА: Генетске предиспозиције утичу на изглед
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)