КИФЛИЦЕ СА СИРОМ, СЛАНИНОМ И МЛАДИМ ЛУКОМ: Пециво савршеног укуса и мириса
Мекане кифлице можете да направите без превише муке и труда, а обавезно их напуните сиром, сланином и младим луком јер су невероватно укусне.
Састојци:
- 20 г квасца
- 2 кашичице шећера
- 1/2 л топлог млека
- 1 кг брашна
- 2 кашичице соли
- 1 чаша уља
За пуњење:
- 250 г фета сира
- 150 г сланине
- 2 везе младог лука
За премазивање:
- 1 јаје
- сусам или ким
- 200 г путера
Припрема:
У шерпи измрвите фета сир, па додајте сецкани млади лук, као и сецкану пропржену сланину. Све лепо сједините. У шерпи загрејте млеко, али немојте да сачекате да прокључа. Треба да буде топло. Затим га сипајте у посуду и додајте шећер, као и мрвљени квасац. Добро промешајте и покријте провидном фолијом, па оставите да се активира неких 10 минута. Затим постепено додајте просејано брашно, со и сипајте уље. Умесите мекано тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких сат времена. Након тога поделите тесто на 5 делова, па обликујте лоптице. Узмите једну лоптицу и развуците у облику круга. Остале лоптице покријте крпом. Затим исеците троуглове и нафилујте сиром са сланином и младим луком. Уролајте и поређајте на плех који сте обложили пек папиром. Премажите умућеним јајетом, па поспите сусамом или кимом. На сваку кифлицу ставите парче путера и пеците у загрејаној рерни на 250°С неких 20 минута, па извадите и оставите да упију путер.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧИСТА И УБЕДЉИВА ПОБЕДА ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА СУТРА": Резултати избора из свих градова и општина у Србији
ПРЕДСЕДНИК СНС-а Милош Вучевић саопштио је прве резултате локалних избора из изборног штаба СНС-а.
02. 06. 2024. у 21:11
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.
02. 06. 2024. у 20:20
"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима
ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.
02. 06. 2024. у 11:40
Коментари (0)