Dekorativni kamen

M. D. P.

08. 06. 2009. u 11:59

Декоративни камен
Veštački kamen ukrašava domove širom sveta, a naročito je popularan u modernim i prostranim evropskim kućama i stanovima. Ovaj detalj prisutan je jednako u stambenim i poslovnim prostorima, jer u ambijent unosi notu luksuza i elegancije.

Veštački kamen ukrašava domove širom sveta, a naročito je popularan u modernim i prostranim evropskim kućama i stanovima. Ovaj detalj prisutan je jednako u stambenim i poslovnim prostorima, jer u ambijent unosi notu luksuza i elegancije. Najčešće se postavlja na jedan zid, odnosno deo zida u dnevnom boravku (uglavnom kao fasada kamina), spavaćoj sobi i trpezariji. Može da se postavi i oko kamina, ali tako da bude najmanje 50 cm udaljen od otvorenog plamena, kao i u blizini vode ako se zaštiti specijalnim premazom. Ima snažan vizualni efekat, a njegova neravnomerna površina doprinosi dinamici u prostoru.
Dekorativni kamen najsličniji je prirodnom, ali mnogo je lakši od njega, tako da se lakše montira na zid, a vešti majstori mogu dnevno da ugrade od 10 do 20 metara kvadratnih. Za razliku od prirodnog, kod veštačkog je zadnja strana hrapava, pa prilikom ugradnje nisu potrebno posebni nosači. Većina modela ne mora da se fuguje. Postavlja se preko grubo obrađenog zida, maltera, gipsanih ploča, metalne konstrukcije, drveta...
U pogledu boje i teksture, dekorativni kamen predstavlja vernu imitaciju prirodnog i pruža bezbroj mogućnosti za kombinovanje. Sjajno se uklapa u moderan i klasičan enetrijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zdenko

20.10.2009. 22:49

Ako nekoga zanima može pogledati na ovom sajtu kako se postavlja kamen i prednosti veštačkog kamena...... www.alpinostone.rs