NAKON ŠTO je ombre tehnika bojenja kose osvojila sve frizerske salone, ombre dezeni modnu scenu, ovaj trend postao je veoma popularan i u mejkapu.

Ombre, što znači senka, je tehnika šminkanja usana kada boje prelaze iz tamnije u svetliju, što im daje dubinu jer stvara igru svetla i senke.

Ako želite da isprobate ovaj trend i na svojim usnama iskoristite nekoliko saveta:

Na usne nanesite malo balzama za negu kako biste ih omekšali. Potom na gornju usnu namažite ruž u boji koju želite.

Stisnite da se ruž prenese na gornji deo donje usne. Štapićem razmažite ruž na spoljnu ivicu donje usne i ponovo nanesite ruž na gornju usnu, kako bi za nijansu bila tamnija od donje. Ako želite da pojačate efekat, namažite bezbojni sjaj.

U zavisnosti od toga kakve boje volite, tako kombinujte i ruževe. Ako imate problem s određivanjem nijanse, počnite bojom sličnoj vašoj prirodnoj boji usana, a zatim nanesite za dve nijanse tamniji ruž.

Veliki je izbor nijansi za koje se možete odlučiti, a mi vam preporučujemo pet najaktuelnijih - ciklama i narandžasta, jarko i bebi roza, ljubičasta i narandžasta, crvena i bebi roza, bež i barbi roza.

Dajemo vam primer kako da u nekoliko koraka našminkate ombre usne sa aktuelnim roze tonovima: na gornju usnu nanesite mat bebi roze boju, zatim spojite usne kako biste je preneli na donju usnu.

Boju pojačajte dodavanjem novog sloja pink ruža na sredinu ili na spoljne ivice usana.

Kako biste postigli efekat punijih usana dodajte i malo sjaja na sredinu donje usne.