Svaka žena želi da ima duge, guste trepavice, kao sa reklame za maskare. Ipak, malo je njih koje mogu da se pohvale prirodno lepim trepavicama, a mnoge koje su ih imale oštetile su ih svakodnevnim šminkanjem ili neuklanjanjem tragova mejkapa sa očiju.

Postoji način da regenerišete trepavice, kao i da ih učinite gušćim i dužim. Čarobni lek je ricinusovo ulje, koje bi trebalo da nanesete svaki dan pre spavanja, posle uklanjanja kompletne šminke.

Osim ricinusovog ulja, potrebna vam je i stara, suva maskara. Dobro operite njenu četkicu i osušite je na sobnoj temperaturi, zatim pred spavanje je umočite u ulje i nanesite na trepavice.

Na ovaj način ricinus će tokom noći da regeneriše trepavice i podstakne njihov rast. Postupak bi trebalo ponavljati najmanje tri puta nedeljno da bi pokazao dobre rezultate. Trepavice će biti lepše, duže i gušće već posle nedelju dana, a vrhovi će biti beli što je znak da rastu.

Ricinusovo ulje možete da koristite i za rast kose, utrljajte ga u koren dlake nekoliko minuta pre pranja, a zatim šamponirajte i isperite. Tretman primenjujte dva puta mesečno, a kosa će brže rasti i biti lepršavija, nežnija i svilenkastija.