U mnogim mejkap stilovima ove sezone nezaobilazna je zelena senka, i to najčešće u kombinaciji sa teget i zlatnom. Na sve to možete dodati i ajlajner u boji (zeleni ili plavi) ili crni sa svetlećim šljokicama. Sa zelenim tonovima možete se poigrati na razne načine, dobro stoje i plavušama i brinetama, važno je samo da izaberete odgovarajuće nijanse.

Podloga

Na podočnjake stavite korektor koji je za nijansu svetliji od boje podočnjaka, i to četkicom od plastične dlake ili gumiranim sunđerom. Tečni puder nanesite četkom ili nakvašenim sunđerom za puder. Na kraju četkom od prirodne dlake ili pamučnom pufnom stavite transparentan puder u prahu koji se uklapa uz svaku boju tena.

Oči

Na ceo kapak nanesite senku zlatne boje. Zatim, tamnoteget senku stavite uz ivicu oka, a zelenu na pokretni deo kapka. Na sredini kapka može se koristiti svetlija nijansa, a na spoljnim uglovima tamnozelena. Na kraju nanesite ajlajner u boji sa šljokicama. Oči možete istaknuti i zelenom senkom bez kombinovanja sa drugim bojama. Na celu površinu kapka nanesite svetliju nijansu, a na pokretni deo tamniju. Zelenu senku možete koristi i za smokey-eyes stil šminkanja, a odlično stoji i u kombinaciji sa ljubičastim i svetloplavim ajlajnerom.

Rumenilo i ruž

Kako biste dobili prirodnu svežinu lica, na jagodice velikom četkom polukružnim pokretom nanesite rumenilo u braon ili roze boji, a možete i da ih kombinujete. Na usne obavezno stavite olovku u boji ruža ili sjaja kako bi delovale punije. Za dnevne varijante koristite ruževe svetlijih nijansi, dok se u večernjim satima preporučuju crvena i purpurnoborda boja.