PRAVO JE VREME SA SHVATIMO DA SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA: Sunce ne greje ni sa Zapada ni sa Istoka

PRAVO JE VREME SA SHVATIMO DA SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA: Sunce ne greje ni sa Zapada ni sa Istoka

ČINJENICA da se poslednju deceniju Srbi mudro okreću svojim nacionalnim interesima leži u konačnoj spoznaji da ni Zapadu, ni Istoku, nije u planu i interesu da Srbija bude jaka i nezavisna država okrenuta prvenstveno sebi. Decenije, ali i vekovi za nama naučili su nas da sa opreznošću gledamo na proklamovani altruizam velikih, a u ideju obnove Vizantijskog carstva svakoga dana veruje sve manje Srba.

04. 12. 2022. u 10:55

UGURAO PODOBNOG SRBINA NAMERNO GAZEĆI SVOJ USTAV: Za izbor novog člana u tzv. vladi Kosova bilo neophodno glasanje u parlamentu

UGURAO "PODOBNOG" SRBINA NAMERNO GAZEĆI SVOJ USTAV: Za izbor novog člana u tzv. vladi Kosova bilo neophodno glasanje u parlamentu

IMENOVANJEM Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti grubo je prekršio sopstveni ustav i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. A tog akta se slepo drži kada traži alibi da ne formira Zajednicu i kada u dokumentu kojim konkuriše za članstvo u EU hvali najviši pravni akt, tvrdeći da "daje jedne od najnaprednijih garancija manjinskih prava na evropskom kontinentu".

03. 12. 2022. u 08:00

GOLODOMOR: Motivi Nemaca u ovoj priči su sasvim jasni i - providni

GOLODOMOR: Motivi Nemaca u ovoj priči su sasvim jasni i - providni

DA je tridesetih godina prošlog veka u SSSR-u pomrlo od gladi više od sedam miliona ljudi odavno se zna. U svakoj enciklopediji i u brojnim publikacijama je sve podrobno opisano. Pitanje je samo kolika je bila krivica Staljinove surove politike i kolektivizacije na selu, a koliko nerodnih godina i slabe žetve.

03. 12. 2022. u 07:00