ISTORIJSKI DODATAK - LAVINA KRENULA SA TRIGLAVA: Slovenci su srpskim  intelektualcima još 1985. najavili  otcepljenje

ISTORIJSKI DODATAK - LAVINA KRENULA SA TRIGLAVA: Slovenci su srpskim intelektualcima još 1985. najavili otcepljenje

NA predlog Tarasa Kermaunera, slovenačkog knjižnjvnika i filozofa, s proleća 1985, na sastanku održanom u kući Božidara Jakšića, kome su prisustvovali Mihailo Marković, LJuba Tadić, Nebojša Popov, Sveta Stojanović, Dragoljub Mićunović i Dobrica Ćosić, dogovoreno je da se organizuje dijalog između srpske i slovenačke opozicije, sa idejom da se profiliše zajednička opoziciona platforme.

11. 05. 2021. u 17:14

DEVIZNE REZERVE 14 MILIJARDI: Izveštaj na kraju aprila

DEVIZNE REZERVE 14 MILIJARDI: Izveštaj na kraju aprila

BRUTO devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju aprila, iznosile 14 milijardi evra. Deviznim rezervama na ovom nivou obezbeđuje se pokrivenost novčane mase M1 od 136 odsto i više od šest meseci uvoza robe i usluga, što je gotovo dvostruko više od standarda kojim se utvrđuje adekvatan nivo pokrivenosti uvoza robe i usluga deviznim rezervama.

11. 05. 2021. u 16:56

UPRAVA ZA AGRARNA PLAĆANJA: Žene lakše do kredita

UPRAVA ZA AGRARNA PLAĆANJA: Žene lakše do kredita

POLJOPRIVREDNE kredite lakše dobijaju žene, koje žele da budu u agraru. Prilikom sprovođenja investicionih mera iz nacionalnog budžeta i IPARD programa, one imaju prednost u procesu bodovanja i rangiranja. Kako kažu u Upravi za agrarna plaćanja, cilj je da se što veći broj žena motiviše i ohrabri da pokrene svoj biznis.

11. 05. 2021. u 15:19