NOVA PREPREKA ZA SRBE: Od sutra potreban PCR test za ulazak u Severnu Makedoniju

Beta

08. 07. 2020. u 22:33

НОВА ПРЕПРЕКА ЗА СРБЕ: Од сутра потребан ПЦР тест за улазак у Северну Македонију

Foto: D.Stojaković

Takvu odluku Vlada Severne Makedonije je donela na predlog Komisije za zarazne bolesti pri Ministarstvu zdravlja, na osnovu epidemiološkog stanja i u skladu sa informacijama dobijenim od medicinskih vlasti u tim zemljama
Državljani Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova od sutra će za ulazak u Severnu Makedoniju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, odlučila je večeras vlada u Skoplju.


Kako se navodi u saopštenju sa 75. sednice, uz obavezan negativan medicinski rezutat na kovid 19 za ulazak u Severnu Makdoniju državljani Srbije, Kosova, Crne Gore i BiH će morati da prilože i popunjenu izjavu sa ličnim podacima o mestu i vremenu trajanja boravka.


Takvu odluku Vlada Severne Makedonije je donela na predlog Komisije za zarazne bolesti pri Ministarstvu zdravlja, na osnovu epidemiološkog stanja i u skladu sa informacijama dobijenim od medicinskih vlasti u tim zemljama.


Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je rekao da je takva preporuka data jer se u Srbiji, Crnoj Gori, BiH i na Kosovu u poslednje vreme značajno povećao broj zaraženih korona virusom i da njegova zemlja mora da se zaštiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Deps

08.07.2020. 23:00

Ako taki nam i treba. Mi smo otvoreni za sve, i svi su nas i zarazili. Kontra mera za svakog, ko traži od nas test i mi od njih isto. Nebi ni došlo do ovoga

Srbenda prosecna

08.07.2020. 23:18

To sto vise se nemoze ici u Grcku to je vec jasno.Nego sta ce da rade ovi jadnici za nazad?

Milosav

09.07.2020. 11:12

Sto se mene tice, samo da ne zabrane da se ode u Bajinu Bastu i na Taru...