Rampa za Srbiju: Nemačka ipak ne otvara granice za naše građane

Novosti online

01. 07. 2020. u 08:59

Nemačka još nije donela odluku o tome da li će slediti preporuke EU o otvaranju granica za zemlje koje nisu deo unije

Рампа за Србију: Немачка ипак не отвара границе за наше грађане

Foto: EPA

Nemačka još nije donela odluku o tome da li će slediti preporuke EU o otvaranju granica za zemlje koje nisu deo unije, te izgleda da će građani Srbije odlazak u Nemačku morati da odlože do daljnjeg.


- Komisija Evropske unije preporučila je zemljama članicama da od 01. jula 2020. godine relaksiraju ograničenja kretanja za ulazak u Evropsku uniju. Vlada Savezne Republike Nemačke dosad još nije odlučila da li će slediti ove preporuke. Prema tome, za državljane Srbije i nadalje važe ograničenja za ulazak u Nemačku. O svim izmenama ćemo vas blagovremeno obavestiti na našem sajtu ili preko Fejsbuka - navedeno je u Fejsbuk objavi Ambasade Nemačke u Beogradu.


Do sada je srpskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku dozvoljen po pravilu isključivo ukoliko je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka.

Savet EU usvojio je preporuku da se od danas ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za građane 15 zemlja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali i upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Лика Вуковић

01.07.2020. 09:14

Зар Европа није унија, један закон на сваком делу њене територије?! Ако није тако, нека се зове Релативно- делимична ЕУ.

Pero

01.07.2020. 15:51

Trajno uvesti testiranje za sve iz EU, sa cenom od 600 evra. Osim Grčke i Bugarske.

realist.

01.07.2020. 15:53

Jer vama nije jasno da Merkelova komanduje Evropom, ona je dosta ZLA nalela Evropskom narodu jer su morali pod njenim pritiskom da uzimaju muslimanske migrante, sto sa time mora i Makron da radi iza zatvorenih vrata,sta ona kaze nju treba oterati sa vrha EU.. Dok nije kasno jer nevidite Z. Balkanu zatvorili EU, a svaki Dan migranti dolaze u EU, tu nesto nije u redu.

Boki Lazar

02.07.2020. 07:43

Mislim da je najbolje rešenje da udjemo u savez sa Rusijom i Kinom , jer kao što vidite u Evropi se zakoni ne sprovode