Stiže i DVOSED žičara: Kraljevčani imaju ozbiljne planove za razvoj planine Goč

Novosti Online / G.Ćirović

20. 05. 2020. u 00:38

Kraljevčani ne odustaju od sozbiljnih planova za obnovu skijaške infrastrukture na planini Goč poviše grada na Ibru

Стиже и ДВОСЕД жичара: Краљевчани имају озбиљне планове за развој планине Гоч

Foto:G.Šljivić

KRALJEVO – Epidemija korona virusom definitivno je pojedine investicije u kraljevačkom kraju usporila, a pojedine i odložila. Ono što je, međutim, sigurno, to je da Kraljevčani ne odustaju od ozbiljnih planova za obnovu skijaške infrastrukture na planini Goč poviše grada na Ibru.


Kako saznajemo, ova pitoma planinska lepotica će uz izgradnju žičare na takozvanoj maloj skijaškoj stazi kod hotela „Dobre vode“, ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno dobiti i dvosed žičaru na velikoj stazi koju će ustupiti JP „Skijališta Srbije“.


- Planiranmo da taj dvosed sa Kopaonika tokom leta prebacimo na Goč. Naravno, uslediće najpre demontaža, servisiranje, a potom i montaža čime će se iduće ili one naredne zime ponovo aktivirati velika skijaška staza – kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu.


Goč je svojevremeno raspolagao i sa žičarom na velikoj i sa ski-liftom na maloj stazi. Sve to je minule decenije završilo kao staro gvožđe i potom prodato na licitaciji kako bi se po presudama namirila dugovanja prema bivšim radnicima Smučarskog kluba.Posle višegodišnjeg tavorenja, izgradnjom novog paviljona dečjeg odmarališta, sagrađenog na mestu nekadašnjih baraka u kojima su brojne generacije đaka iz gradova širom Srbije boravile na školskim zimovanjima, letovanjima i nastavi u prirodi, Kraljevčani ovoj planini polako vraćaju stari sjaj.


A, obnovom sadržaja i infrastrukture za skijanje po kojima je Goč nekada bila prepoznatljiv, svakako će poboljšati i upotpuniti turističku ponudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

roko

20.05.2020. 10:26

Posle Kopaonikla i Zlatibora dosao je red i na Goc za totalnu unistenje i pretvaranje u betonirani uzas, reviju neukusa i divlje gradnje. Napred unistimo i to malo sto imamo!

Nena

20.05.2020. 10:59

Turizam sa rekom u cevima? Da li su skoro kruzile slike na netu gde je reka na Gocu stavljena u cevi? Zlocinom prema prirodi se ne razvija turizam!