AVIONSKI aranžmani za Madrid, Atinu, Rim i Barselonu najtraženiji su za vaskršnje i prvomajske praznike, a razlog je mali broj slobodnih dana. Sajam je odlična prilika da se uplati kratak predah u nekom od evropskih gradova, jer većina agencija daje popust za sve aranžmane.

Petodnevni avionski paket-aranžman za Rim košta 545 evra, a pošto je odlazak 29. aprila ujutru i povratak poslednjeg dana uveče, turisti imaju dovoljno vremena da vide Večni grad.

Putovanje u Barselonu traje četiri dana i košta 539 evra. Mnogi su videli Barselonu, a Madrid je pravi grad za ljubitelje arhitekture. Petodnevno putovanje košta 559 evra, a četiri noći su dovoljne da se vide biseri ovog dela Španije.

Istanbul je u aprilu najlepši, a četvorodnevni avionski aranžman košta 269 evra i uključuje dva noćenja u blizini Svete Sofije.

Do Beča se najbrže stiže autobusom, a četvorodnevno putovanje (sa dva noćenja) košta 108 evra, koliko je i putovanje do Budimpešte. Uz dva slobodna dana za praznike može da se ode i do Azurne obale za 249 evra.


PROČITAJTE JOŠ: Ogromno interesovanje građana: Za 40 dana podeljeno 100.000 vaučera za odmor

Autobuski aranžmani su neuporedivo jeftiniji od avionskih, ali traju nekliko dana duže. Ukoliko se ide na kružno putovanje, na Rivijeru cveća, u avanturu u Toskani ili do Veneta, autobuski prevoz je najbolje rešenje. Ova putovanja koštaju od 99 do 179 evra.


VASKRS MEĐU SVOJIMA

Vaskrs je najbolje provesti na kratkom putovanju blizu kuće, a upravo je takav četvorodnevni aranžman za Trebinje koji košta 69 evra i uključuje dva noćenja.

I do Soluna se najbrže stiže autobusom, a petodnevni aranžman košta 79 evra.