Na Kopu nema igla gde da padne: Srpska skijališta ostvarila nezapamćen rekord

A. M.

sreda, 08. 01. 2020. u 16:54

На Копу нема игла где да падне: Српска скијалишта остварила незапамћен рекорд

Foto I.Marinković

Na Kopaoniku je u prvih šest dana januara prodato 46 odsto više ski karata u odnosu na isti period prethodne godine, a Ski centar Tornik je tokom prvog dana rada za skijanje, 4. januara, zabeležio posetu od 11.600 turista

PRVIH nedelju dana u januaru na Kopaoniku je skijalo duplo više skijaša nego prošle godine, a Tornik je sa 11.600 turista ostvario istorijski rezultat!

Naime, na Kopaoniku je u prvih šest dana januara prodato 46 odsto više ski karata u odnosu na isti period prethodne godine, a Ski centar Tornik je tokom prvog dana rada za skijanje, 4. januara, zabeležio posetu od 11.600 turista, skijaša i turista koji su uživali u panoramskoj vožnji. JP Skijališta su tako u ovom periodu već ostvarile promet od 27 miliona dinara, što je pokazatelj izuzetnih poslovnih rezultata na samom početku godine.

Pročitajte još: Konobari ne znaju da kažu ni "dobar dan": Sa kojim se gorućim problemima suočava naš turizam

I Kopaonik je apsolutni rekord zabeležio 4. januara kada je na stazama ovog ski centra skijalo više od devet hiljada skijaša. Nezapamćenoj poseti bordera i skijaša Kopaonik duguje uređenim stazama, ali i kapacitetu žičare koja može da primi 34.000 skijaša na sat. Skijališta Srbije su na Kopaoniku ove godine pripremile još pet kilometara novih staza.

U vreme kada je prirodna količina snega izuzetno mala u svim skijalištima u regionu, Skijališta Srbije su zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje pripremila gotovo kompletno skijalište na Kopaoniku za skijanje. Trenutno u ovom ski centru radi 35 staza i 20 žičara i ski liftova, a na stazama ima 30 centimetara utabanog snega.