Rusi i Kinezi zainteresovani za zimske atrakcije na Jahorini

NovostiOnline / D. L.

26. 11. 2019. u 15:13

Руси и Кинези заинтересовани за зимске атракције на Јахорини

Foto OS

Olimpijska lepotica Jahorina za predstojeću zimsku sezonu se može pohvaliti da ima brojne adute kojima bi mogla odgovoriti i zahtevnim stranim turistima
Olimpijska lepotica Jahorina za predstojeću zimsku sezonu se može pohvaliti da ima brojne adute kojima bi mogla odgovoriti i zahtevnim stranim turistima. Kabinska gondola, veštačko osnežavanje i unapređene ski staze, ali i bogat zabavni program su deo ponude koja očekuje goste.

Direktor Turističke organizacije "Jahorina" Istočno Sarajevo Igor Tošić izjavio je Srni da je Jahorina postala sve traženija destinacija i ozbiljan ski-centar koji nudi veliki broj turističkih sadržaja, a zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje garantuje značajan broj skijaških dana.

-Sve to nam daje za pravo da verujemo da će ova sezona oboriti rekorde kada je reč o turističkim posetama Jahorini i Istočnom Sarajevu, zakljuičo je Tošić.

PROČITAJTE JOŠ - Jahorinu okupiralo 6.000 skijaša u jednom danu

On je naglasio da su u prošloj zimskoj sezoni na Jahorini zabeležene posete turista iz 62 zemlje, a u pretprošloj iz 56.

- Veliko je interesovanje turista iz Rusije. Pre mesec dana Jahorinu i Istočno Sarajevo posetilo je 35 tur-operatera i novinara iz Rusije, što je od velikog značaja, naveo je Tošić.

On je istakao da su Jahorina i Istočno Sarajevo posebno postali interesantni i turistima iz Kine zbog bezviznog režima sa BiH.

PROČITAJTE JOŠ - Kineski investitori zainteresovani za Jahorinu i Pale

Tošić je rekao da se od predstojeće zimske turističke sezone mnogo očekuje, jer se u ovu olimpijsku lepoticu dosta ulagalo u proteklom periodu, a ono što će sigurno da obeleži sezonu jeste kabinska gondola, čije otvaranje je planirano u subotu, 30. novembra uz koncert Saše Matića.

Foto J. Subin

- Zimsku sezonu sigurno će da krasi niz velikih događaja. Već 7. decembra očekuje nas ski-opening i koncert britanske zvezde Brajana Ferija, zatim koncerti Đorđa Davida i Ace Lukasa 28. decembra, te Ramba Amadeusa i mnogih drugih muzičkih zvezda. Sve što radimo je s ciljem privlačenja sve većeg broja turista i bogatije turističke ponude, naglasio je Tošić.

On je istakao da su staze unapređene, napravljeno je pet kilometara novih staza, osnežena je kompletna staza Poljice, savremeni sistem za veštačko osnežavanje garantovaće veći broj skijaških dana...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije