SOKOBANjA - Turistička sezona u Sokobanji nije završena krajem avgusta, kao što je bio slučaj ranijih godina, već je produžena i na septembar i oktobar, zahvaljujući vaučerima za odmor koje dodeljuje Ministarstvo turizma, izjavio je direktor Turističke organizacije Sokobanja Ljubinko Milenković.


On je agenciji Beta rekao da su smeštajni kapaciteti u Sokobanji i ovih dana sasvim dobro popunjeni zbog čega su vlasnici apartmana i hotela zadovoljni.


"Imaćemo goste i u oktobru jer su mnogi građani koji imaju vaučere rezervisali odmor u ovom mesecu", istakao je Milenković.


On je podsetio da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ove godine podelilo 120.000 vaučera, a čak 40.000 vaučera je opredeljeno za odmor u Sokobanji, po čemu se to mesto našlo na prvom mestu.


Prema Milenkovićevim rečima prošle godine je Ministarstvo trgovine izdalo 100.000 vaučera, a oko 30.000 vaučera bilo je za odmor u Sokobanji.


PROČITAJTE JOŠ: Srpske banje procvetale od vaučera"Sokobanja i ove godine obara rekorde po broju posetilaca. U prvih sedam meseci imali smo 75.000 turista, što je 23 odsto više nego u istom periodu prošle godine", rekao je Milenković.


Sokobanju je prošle godine posetilo više od 100.000 turista, a sa pet noćenja po posetiocu to mesto imalo je najviši prosek dužine boravka.