24 časa u Abu Dabiju: Kafa uz pogled sa 62. sprata

A. M.

25. 08. 2019. u 22:41

24 часа у Абу Дабију: Кафа уз поглед са 62. спрата
Ovaj grad Ujedinjenih Arapskih Emirata može se na interesantan način obići i za pola dana, ali vreme treba dobro isplanirati. Uvek je dobro rešenje tura sa otvorenim autobusom

ABU Dabi je veliko saobraćajno čvorište i mnogi turisti, dok čekaju naredni let, mogu nakratko da stignu do grada i vide atrakcije koje nudi.

Ovaj grad Ujedinjenih Arapskih Emirata može se na interesantan način obići i za pola dana, ali vreme treba dobro isplanirati. Ukoliko turista ima samo nekoliko sati na raspolaganju, uvek je dobro rešenje tura sa otvorenim autobusom.

10.00

Jutro je najbolje vreme da se poseti Riblja pijaca u Mina luci, gde su privezani tradicionalni drveni brodići posle celonoćnog ribarenja.

11.00

Blizu luke Mina nalazi se Korniš plaža (dugačka osam kilometara) sa prelepom tirkiznom vodom Zaliva, a ko nema kupaći kostim može da popije piće. Na Kornišu se nalaze mnogobrojni restorani, a najukusnija hrana je u libanskim.


PROČITAJTE JOŠ: Ne veruj "influenseru" ni kada milion "lajkova" nosi

12.00

Marina Brejkvoter je stari deo grada okružen zelenilom i tu se može ući u beduinski šator, posetiti džamija ili šopingovati u tradicionalnom suku.

13.00

LJubitelji umetnosti treba da odu do ostrva Sadijat gde se nalaze muzeji Gugenhajm i Luvr.


15.00

Ukoliko nije velika vrućina treba posetiti srce grada Kasr al Hosn, koje je nastalo 1760. godine kao kula stražarnica, a zatim i kao utvrđenje. Na ovom mestu može da se vidi kako je izgledao život pre naftne revolucije.

16.00

Svetski trgovački centar je najbolje mesto na kojem može da se provede vreo dan i kupi sve - od plišane kamile do persijskog tepiha.


18.00

Najlepši zalazak sunca može se videti iz Šeik Zaed velike džamije, koja je najveća atrakcija grada i u suton deluje kao magija.

20.00

Kod hotela "Ric" nalazi se Grand kanal i Venecijansko selo u kojem se nalaze najpoznatiji svetski lanci restorana, kafea i klubova. Može se popiti piće i na 62. spratu Etihad kule.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Mahmedi Afri Mustafa Sultan

25.08.2019. 22:58

Lepoi mlada devojki is Serbija moraju obavezno da posetiti ima puno zlato o jako lepo i pare imati mnogoo!!

MALI PERICA

26.08.2019. 00:54

od 11h do 18h. . a ja tvrdim da to mozes da uradis samo ako nista od toga nevidis i jurcas taxijem tamo amo. . i svaka destinacija 10e. . . dao sam za taxi duplo vise nego sto me kosta hotel. . velik grad i destinacije su daleke a sve imas utisak da je to tu dva bloka od tebe. .

MALI PERICA

26.08.2019. 00:56

drugo. samo sto mozes videti jeSTAKLOBETONPROHROM I ŠOPING MOLOVI . kao da je narod toga zeljan. . ali FERARI SVET e to je vec nesto.

Bivši Resident

26.08.2019. 06:28

Hahaha pa da mi plate , ne idem opet dole !!! Ček' pa i bio sam plaćen i jedva čekao istek ugovora :) 'ajte molim vas