Kada se spremate za godišnji odmor i odlazak u inostranstvo, najverovatnije ćete prvo spakovati pasoš. Međutim, postoji još jedan dokument bez kojeg ne bi trebalo ni da razmišljate o prelasku granice. U pitanju je putno osiguranje! Postoji mnoštvo razloga zbog kojih je ova polisa u inostranstvu značajna koliko i sam pasoš, a mi vam prenosimo najvažnije.


Papreni troškovi lečenja u inostranstvu - Pregled u Grčkoj u proseku staje 250, a u obližnjoj Turskoj 600 evra. U slučaju boravka u bolnici, taj iznos može da dođe i do 400 u Grčkoj, odnosno vrtoglavih 2.000 evra dnevno u Turskoj! Međutim, ukoliko uz sebe imate polisu UNIQA putnog osiguranja ne samo da će troškove lečenja snositi vaša osiguravajuća kuća, već ćete biti oslobođeni direktnog plaćanja bolnici.


Pristupačne cene putnog osiguranja - Naspram troškova lečenja, putno osiguranje čini se kao zanemarljiva investicija za koju je u proseku po danu boravka u inostranstvu potrebno izdvojiti svega jedan evro. Za standardni paket UNIQA, za 10 dana boravka u Evropi, potrebno je izdvojiti nešto manje od 1.300 dinara za individualno i oko 3.500 za porodično osiguranje. U slučaju bolesti ili nezgode paketima je pokriven trošak do 30.000 evra po osobi.


Sa putnim osiguranjem pokriveni ste 24/7 – U slučaju bolesti ili nezgode neophodno je da pozovete Centar za pomoć koji vam je na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Nakon toga operateri UNIQA osiguranja će vas usmeriti u najbližu zdravstvenu ustanovu.


Bez troškova telefoniranja – UNIQAje jedino osiguranje u Srbiji koje je aktiviralo poseban Viber broj, putem kojeg možete da pozovete Centar za pomoć i prijavite iznenadnu bolest ili nezgodu iz bilo kog dela sveta.


Neka i ovoga leta vaše putovanje bude sigurno i bezbrižno uz UNIQA putno osiguranje koje možete kupiti preko vebšopa (www.uniqa.rs), u UNIQA poslovnicama širom Srbije, filijalama Raiffeisen banke i partnerskim turističkim agencijama.

(PR)