Putnici autobusa koji se noćas zapalio u Grčkoj, na putu ka Srbiji, u šoku prepričavaju detalje ovog nemilog incidenta u kojem samo pukom srećom niko nije stradao.

- Da je bilo strašno to je blaga reč. Kukanje, plač, panika, vatra, stampedo prestravljenih ljudi, vozačeve reči pre dolaska vatrogasaca "Bežite od autobusa", ma nemam reči - napisala je jedna od putnica u komentaru na fejsbuk objavi o ovoj vesti.

Slike autobusa i same pokazuju o kakvoj katastrofi je reč. Dok su se bezbrižno vozili 47 srpskih turista odjednom su se našli u paklu - autobus je pregazio dušek koji je našao na putu, počele su varnice, dim, vatra. Svi su pohrlili napolje samo da izvuku živu glavu. Ali, najveću zahvalnost mnogi duguju vozaču autobusa.

Da nije bilo njegove prisebnosti, pričaju, baš kao i velike sreće i božje volje, brojali bi se mrtvi.

- Vatra je uhvatila autobus i ljudi su panično počeli uz vrištanje jedni preko drugih da napuštaju autobus. Vozač Zoki, koji se nagutao dima, do dolaska vatrogasaca bezuspešno je pokušavao da ublaži vatru koja se velikom brzinom širila. Kada je vatra ugašena, Zoki je razvalio prtljažnik, ušao u njega i u dimu vadio kofere - napisala je putnica Gordana Đurić.

U autobusu, na sedištima, spaljeno je sve, ali tu se našao i vodič Milan, koji je spasao pasoše.

Nakon ovog incidenta i drugi putnici počeli su da hvale Zokija, koji, očigledno, već tradicionalno vozi putnike u Grčku.

- Godinama putujemo s njim, profesionalac i ljudina - stoji u jednom od komentara.

Zahvaljuju se putnici i svetom Nektariju, a veruju da ih je spasla i energija čudotvornog manastira Egine. Pakao koji su preživeli dugo će pamtiti, ali i celo ovo letovanje koje se, uprkos opasnostima koje drum nosi, za njih srećno završilo.