DRAMA srpskih turista, koji su u subotu uveče krenuli sa grčkog ostrva Egina nazad kući, srećno se završila. Autobus turističke agencije "Aleksnadrija travel" iz Beograda, se zapalio na auto-putu, nedaleko od Leptokarije. Požar je buknuo pošto je vozilo prešlo preko madraca na putu.

Dušek se zaglavio između točkova, a žičano jezgro je, pretpostavljaju putnici, izazvalo kratak spoj. Brzom reakcijom vozača i vođe puta, međutim, svih 47 putnika, među kojima i jedno dete, je prošlo bez povrede.

Putnici su drugim autobusom nastavili putovanje.

Nezgoda se dogodila oko sat posle ponoći po gračkom vremenu. Autobusu je trebalo još oko sat i po do granice Grčke i Severne Makedonije. Putnici su utiske, ali i pohvale vozaču Zoranu, podelili preko portala "Grčkainfo".


- Naš autobus je pri brzini od 90-95 kilometara na sat prešao preko dušeka za krevet, koji je nekom ispao na put - objavila je putnica Gordana Đurić. - Zaglavio se između točkova. Federi iz dušeka su napravili varnice na pokidanim instalacijama i autobus se jako velikom brzinom zapalio. Usledila je panika među turistima. Vatra je neverovatno brzo napredovala, a putnici su u strahu pokušavali da se domognu izlaza.

- Da nije bilo Zokija, trezvenog vozača autobusa, verovatno niko ne bi preživeo - uverena je Gordana Đurić. - Vatra je uhvatila autobus i ljudi su panično vrištali i počeli su jedni preko drugih da napuštaju autobus.

Vozač Zoki, koji se nagutao dima, do dolaska vatrogasaca je bezuspešno pokušavao da ublaži vatru. Kada je vatra ugašena, vozač je razvalio prtljažnik. Ušao je u njega i u dimu vadio kofere.

Turisti su na auto-putu stajali oko dva i po sata. Agencija je obezbedila drugi autobus. Do Beograda su ih bezbedno prevezle grčke kolege, grčkim autobusom. Kako "Novosti" saznaju "Aleksandrija travel" nije članica JUTA.