Apolonova obala” kako se još naziva Atinska rivijera koja se proteže od prestonice, zapadnom obalom Atike, pored obale Saroničkog zaliva do najjužnije tačke, rta Sunion. Samo malo dalje od centra Atine, urbani pejzaž velike metropole se menja u tipičnu sliku grčkih letovališta.


U našoj agenciji, direktnim čarter letovi za Atinu mođete uživati u jednom od najlepših delova Grčke.


Iz velike ponude, izdvajamo specijalne pakete za dve osobe:


Alexander Beach 4*, standardna soba sa pogledom na more; usluga: polupansion; cena: 1099 evraza dvoje


Evereden Beach 4*, deluxe sobe; usluga: polupansion; cena: 1599 evra za dvoje


London 3*, standardna soba; usluga: polupansion; cena: 1049 evra za dvoje


Athens Coast 4*, standardna soba; usluga: polupansion; cena: 1099 evra za dvoje


Pored lepih i uređenih plaža ukrašenih palmama, zelenilom i zlatnim peskom, a noću svetlima elitnih hotela, postoje i mogućnosti za šoping, razonodu mladih kao i bezbroj restorana za gurmane.


Noćni provod je takođe izuzetan, naročito u velikim buzuki klubovima u kojima nastupaju zvezde grčke estrade gde do duboko u noć svira muzika.


Obavezno treba svratiti i do obližnjeg jezera Vulijagmeni sa termalnom vodom i spa izvorima i provesti čitav dan u kupanju čak i zimi (temperature vode 28 C°).


U nastavku ovog putovanja do Suniona čekaju Vas susreti sa pitoreskinim i apsolutno autentičnim selima kao što su Saronida, Anavisos, Fimari i Legrena. Rt Sunion je jednako i živopisna, poetična i na poseban način slavna odrednica na mapi Atike, najvećeg poluostrva u Grčkoj. Legenda kazuje da se baš na tom mestu dogodio tragičan događaj zahvaljujući kome je Egejsko more dobilo ime.LUTRAKI


Plažu Lutrakija prekriva šljunak, a zapljuskuje plavetnilo nestvarno čiste morske vode. Grad je bio i kolevka drevne grčke civilizacije, jer je njegov centralni položaj, u kombinaciji sa poznatim lekovitim i prirodnim mineralnim vodama, bio poznat kao najcenejnije banjsko lečilište još u antičkoj Grčkoj.


Achillion 4*, usluga: polupansion; cena: 999 evraza dvoje


Mantas 4* i Mantas Sea Side 3*, standardna soba, usluga: polupansion; cena: 1049 evra za dvoje


Club Hotel Casino Loutraki, deludže soba pogled more, usluga: polupansion; cena: 1849 evra za dvoje


Uz morsku obalu je prelepo šetalište duž kojeg je načičkano na desetine kafea, kafića i rastorana s ponudom koja daruje osećaj da ste prispeli na destinaciju koja prevazilazi mnoga očekivanja. Pedesetak metara dalje je glavna gradska ulica koja se završava simpatičnim i neopterećujućim gradskim trgom. U ovom delu su zapravo i suvenirnice, cvećare, restorani i kafei, dobro opremljene prodavnice mešovite robe, marketi, ali i hoteli jer se do obale i mora, udaljenog najviše 100 metara, lako stiže izukrštanim uličicama koje povezuju šetalište i glavnu gradsku saobraćajnicu.

I u tim poprečnim “sokacima” su opet hoteli i hoteli, ali i zgrade s dvosobnim i trosobnim apatmanima uglavnim u vlasništvu Atinjana koji u dane vikenda preplavljuju Lutraki. Leti se u Lutrakiju živi “sto na sat”. Brojni gosti uživaju u blagodetima bez strepnje da u toj gužvi neće naći mesto za sebe. A do Lutrakija se i brzo stiže. Transfer modernim klimatizovanim autobusima od arodroma u Atini do Lutrakija ne krade puno vremena. Vožnja autoputem traje oko 45 minuta.


Za sva dodatna pitanja i informacije, pozovite call centar agencije KonTiki Travel na broj 011 20 98 000 ili posetite najbližu poslovnicu.


Za najaktuelnije ponude, zapratite ih na društvenim mrežama: Facebooki Instagram

(PR)