PAZITE ŠTA RADITE U VENECIJI: Zbog jedne sitnice turisti kažnjeni sa 950 evra

Novosti Online

20. 07. 2019. u 13:28

ПАЗИТЕ ШТА РАДИТЕ У ВЕНЕЦИЈИ: Због једне ситнице туристи кажњени са 950 евра

Foto: Depositphotos

Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina smestili su se na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija
PAR nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u blizini venecijanskog mosta Rialto zbog čega su kažnjeni sa 950 evra, pa im je naloženo da napuste grad.

Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina smestili su se na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou. Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra zbog neprikladnog ponašanja.


Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu sa nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Od kako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

"Veneciju treba poštovati a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kaženjeni i izbačeni", rekao je gradonačelnik Venecije Luidji Brunjaro.


Propis usvojen u maju tiče se pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba da se poštuje u gradu suočenim sa masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

Predviđeno je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

(www.b92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

dijana

20.07.2019. 14:47

Ha,ha...kod nas u Herceg novom,niko nebi od gostiju ostao.Na livadi ispd. nekadašnje Titove vile,polijegali,krčkaju se tu ručkovi na plinskim kuvalima,gaće i šugamani vise po okolnim stablima...ma prava seoska idila.Ko neki uranak davnih 50god.I navećer odu u iznajmljene sobe,nekad i po 5 u trokrevetnoj,neki spavaju u automobilima tu parkiranim.Komunalci očiste za njima,gomile otpadaka od hrane,smeća...svega.I ujitro još jedan dan na moru.Živjelo ljeto,žiivjeo turizam.E zemljo,otvori se

Киза

22.07.2019. 08:29

@dijana - Па да ко је још видео корист од туриста?!? Само нешто замерају! Што брате, само не пошаљу паре за летовање а они лепо остану код куће и милина једна!!!

Јабре

20.07.2019. 15:40

Ма јок запали раштињ на сред трга и постави шатор то су ситнице.

MALI PERICA

26.08.2019. 00:49

citam komentare. . komentarisu neki i oseca se u textu da nisu bili dalje od šapca nigde. .